Obavijesti

News

Komentari 27

Krvavi obračun u Solinu: S 2,8 promila propucao kolegi glavu

Krvavi obračun u Solinu: S 2,8 promila propucao kolegi glavu
2

BORI SE ZA ŽIVOT: Propucanom Petru B. (34) ozlijeđena je kralježnica. Zbog pokušaja ubojstva policija je privela njegovog kolegu Krešu G. (53)

VIDEO

Petar B. (34) i dalje je u kritičnom stanju nakon što ga je u ponedjeljak popodne propucao kolega kojeg je vozio i s kojim se poslije potukao u solinskoj četvrti Japirko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako neslužbeno doznajemo, metak mu je pošao kroz lubanju te mu je oštetio kralježnicu. Kraj njega cijelo vrijeme dežuraju liječnici i nikakve prognoze o tome hoće li se izvući još nisu moguće. Policija je odmah nakon obračuna u Ulici Petra Krešimira IV. uhitila napadača Krešu G. (53), kojeg sumnjiče za pokušaj ubojstva. U utorak su ga tijekom dana odvezli na ispitivanje u Državno odvjetništvo, koje je trebalo odlučiti hoće li za pucača tražiti istražni zatvor. Tijekom ispitivanja su ga alkotestirali te su mu izmjerili 2,8 promila alkohola u krvi. Puhati su dali i svjedoku Nenadu R. (37), koji je tijekom pucnjave bio s dvojcem u zavadi. On je imao malo manje od dva promila alkohola u krvi.

Prvo ga tukao drškom po glavi

Prema dosadašnjem tijeku istrage, muškarci su se međusobno posvađali u automobilu Golf 3 koji je vozio teško ranjeni Petar. Krešo je bio suvozač, a svjedok Nenad bio je suputnik na stražnjem sjedalu. Svađu su odlučili nastaviti u slijepoj ulici, gdje je Petar parkirao ispred ulaza u neku zgradu. Tu su se počeli tući, a Krešo je izvukao pištolj marke Češka zbrojevka.
Neki od svjedoka rekli su kako je nesretnog Petra prvo tukao drškom po glavi te da je pištolj opalio zbog nepažnje.

Ipak, metak je bio u cijevi, te istražitelji moraju detaljno rekonstruirati tijek obračuna. O svemu žele razgovarati i s propucanim Petrom, no za to još neko vrijeme uopće neće imati prilike.

Čahuru metka pronašli su u automobilu

Kad je metak ozlijedio muškarca, dvojac nije pobjegao već su ostali uz njega kako bi pomogli. Hitna je brzo došla i odvezla ranjenog u bolnicu, dok su policajci priveli Krešu u postaju. Čahuru metka pronašli su u automobilu, dok su pištolj našli odbačen nekoliko metara dalje od ranjenika.

Mještani četvrti Japirko zgroženi su sve češćim nasiljem.

- Tu se tijekom noći okupljaju sumnjivi tipovi i dileri. Zvali smo policiju, sve prijavili, no ništa se nije promijenilo - kažu ogorčeni Solinjani, koji sve manje vjeruju institucijama.

Dodali su kako propucanog znaju iz viđenja te da je imao problema s alkoholom. Ipak, prije nije bio agresivan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a