News

Komentari 5

Kuća na Miramarskoj izgorjela zbog grijalice, nakon požara na Ferenščici žena (93) u bolnici

Kuća na Miramarskoj izgorjela zbog grijalice, nakon požara na Ferenščici žena (93) u bolnici

Zagrebačka policija u srijedu će obaviti očevide dva velika požara koji su izbili u utorak. Kuća na Miramarskoj najvjerojatnije je izgorjela zbog grijalice, a nakon požara na Ferenščici jedna je žena u bolnici

U velikom požaru, koji je u utorak poslijepodne izbio na Miramarskoj cesti u Zagebu, gotovo u potpunosti je izgorjela obiteljska kuća. Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila kako je ovaj požar najvjerojatnije izbio zbog upaljene električne grijalice u kući koju koristi 79-godišnji muškarac. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Vatra je bila ogromna. Strašno nešto. vatrogasci su stigli odmah na teren. Uspjeli su ugasiti, ali je vatra sve progutala - u dahu nam je ispričao čitatelj u utorak. Srećom, u ovom požaru nije bilo ozlijeđenih, a očevid će se obaviti tijekom srijede. 

Danas će obaviti i očevid požara koji je izbio par sati ranije, na Ferenščici.

Tamo je oko 13.25 sati izbio požar u stanu 62-godišnje žene u kojem je u tom trenu bilo petero ljudi. 

Božena (36) je dojila jednogodišnjeg sina u sobi. Njeno dvoje djece igralo se u drugoj prostoriji uz lampice koje su upalili par sati ranije. U sekundi njihov život se preokrenuo naglavačke. Buknuo je požar i ova osmeročlana obitelj ostala je bez svega. Četvero djece, njihova mama, njene dvije sestre i baka sad nemaju gdje.

- Sin i kćerka su uletili u sobu i počeli vikati ‘požar’. U sekundi smo bili na balkonu. Susjedi su izvukli djecu, jedan prolaznik je od mene preuzeo sinčića, a onda sam i ja skočila - prepričava nam.

- Kad smo iskočili, iduća misao mi je bila ‘mačke i psić’. Mačke Joža i Debeli su izletile iz stana, a četveromjesečnu kujicu Elzu su izvukli vatrogasci - govori nam i grli sitnog psića.

Zbog udisanja dima 93-godišnjoj stanarki zgrade je pružena liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici Merkur.  

No, osim na ove dvije lokacije, jučer je u 14.50 sati u Ulici Kozari izbio još jedan požar, iz zasad neutvrđenog razloga. Zapalila se prostorija u gospodarskom objektu 72-godišnjaka,  a u požaru je uništen razni zanatski alat. Požar su ugasili vatrogasci, nije bilo ozlijeđenih. Očevid će se obaviti danas. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 kuna.

Najčitaniji članci