News

Komentari 22

Kuhinjskim nožem pokušala je ubiti nevjenčanog muža pa su je osudili na pet godina zatvora

Kuhinjskim nožem pokušala je ubiti nevjenčanog muža pa su je osudili na pet godina zatvora

Ivani K. sud je odredio i mjeru obvezatnog liječenja od alkoholizma u trajanju od tri godine jer je vještak psihijatar utvrdio kako bi, ne bude li se liječila, mogla počiniti nova kaznena djela

Ivana K. je 21. srpnja ove godine, nakon svađe s tadašnjim nevjenčanim suprugom Dariom M., u stanu na Miramarskoj u Zagrebu, u 20.15 sati uzela kuhinjski nož i ubola Daria M. u leđa probivši mu plućno krilo i zadavši mu po životne ozljede.

Život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom i operacijom nakon što je Ivana K. nazvala 112.

- To je bilo dovoljno da vam sudsko vijeće izrekne minimalnu kaznu zapriječenu za ovo kazneno  djelo.Vijeće, naime, nije našlo olakotne okolnosti da bi vam kaznu smanjilo za manje od minimalne. Od 2005. do danas pravomoćno ste osuđivani 14 puta. Od zloporabe droga, krađa, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, protupravnog oduzimanja slobode, nasilničkog ponašanja. Kod vas se vidi progresija kaznenih djela koja je kulminirala pokušajem ubojstva, a kazne - od novčanih, uvjetnih, rada za opće dobro, mjera obaveznog liječenja od ovisnosti nisu imale utjecaja- rekla je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Tamara Pleše obrazlažući nepravomoćnu sudsku presudu. Kako je vještak psihijatar rekao da je moguće, ako se optužena ne liječi od ovisnosti od alkoholizma ( Daria M. ubola je nakon što je prethodno pila), da će počiniti  nova kaznena djela sud joj je odredio i mjeru obvezatnog liječenja od alkoholizma u trajanju od tri godine. 

Sud nije povjerovao  njezinoj obrani da se ne sjeća samog uboda nožem. Ivana K. rekla je kako je Dario M. prijetio da će ubiti dijete. Tvrdila je kako je uzeo dijete iz krevetića i krenuo prema izlazu u namjeri da ga baci niz stube. Kako je kuhala večeru i baš rezala meso i povrće krenula je za njim i nekako, branila se na sudu,  s nožem u ruci uspjela dijete vratiti u krevetić. 

Selektivno pamćenje

- Zatim ste rekli kako ste na izlazu iz stana vidjeli krv i da oštećeni krvari, a sjećate se i da ste ručnik namočili hladnom vodom i stavili mu na ranu, a opet ne sjećate se kako je nož završio na jastuku- rekla je sutkinja optuženoj dodavši kako ima selektivno pamćenje. Dario M. dao je dosljedan iskaz koji su potkrijepili dokazi. Rekao je kako su se posvađali oko financija pa je krenuo izaći kad ga je optužena ubola nožem u leđa i da je sljedeće čega se sjeća da se probudio u bolnici. 

Najčitaniji članci