Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
184 komentara

Kujundžić: "Lako tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru"

Ministar zdravstva u KBC Dubrava osudio je ispade vulgarnog ortopeda, ali kamere Nove TV zabilježile su novi seksistički ispad, ovaj put iz usta ministra i to netom prije nego je 'izrazio žaljenje zbog slučaja'

Foto: Screenshot/Nova TV
184 komentara

Lako tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić hodajući hodnikom prema ravnatelju KB Dubrava kojeg je posjetio u povodu Svjetskog dana bolesnika. Prvi je to službeni posjet toj bolnici poslije skandala s vulgarnim doktorom koji je u petak konačno otpušten nakon što je ekipa emisije 'Provjereno' razotkrila njegovo višegodišnje maltretiranje pacijentica. Kamere Nove TV zabilježile su novi seksistički ispad, ovaj put iz usta ministra i to netom prije nego je 'izrazio žaljenje zbog slučaja'.

Kujundžić je, podsjetimo, bio i ravnatelj KB-a dok su se pacijenti i kolege žalili na vulgarnog ortopeda i ustvrdio je da je on tada bio adekvatno sankcioniran.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetski je dan bolesnika: Ministar zdravstva Milan Kujundžić nazočio je misi u kapelici KB Dubrava, a onda obišao pacijente

Svjetski je dan bolesnika: Ministar zdravstva Milan Kujundžić nazočio je misi u kapelici KB Dubrava, a onda obišao pacijente Više na http://bit.ly/2BRyY9k Reporterka: Paula Osojnik

Posted by 24sata Politiko on Sunday, 11 February 2018

Na pitanje zašto nije osobno reagirao na prijave dok je i sam bio ravnatelj bolnice, Kujundžić se branio.

- I tada su bile primijenjene adekvatne sankcije prema dokaznom materijalu - rekao je Kujundžić.

Na pitanje o optužbama nekih liječnika iz Dubrave koji tvrde da su i sami godinama nadležne upozoravali na ponašanje kolege, Kujundžić je ustvrdio da je riječ o običnim spinovima.

- Liječnike ne smjenjuju ravnatelji nego komisije koje utvrđuju što se dogodilo u pojedinom slučaju - rekao je ministar, koji je zahvalio novinarima na svemu što su učinili, ali ističući da je slučaj ipak istražila uprava bolnice.

- Mi smo prije mjesec dana zaprimili prijavu pacijentice zbog nedoličnog ponašanja i formirali povjerenstvo. Istražne radnje su počele prije nego je sve stiglo u medije, a proces je trajao tri ili četiri tjedna. istina, slučajevi su bili prijavljeni i ranije. Dobivao je opomene nekoliko puta. ali u mom mandatu ovo je bila prva prijava i reagirali smo nas nju - rekao je aktualni ravnatelj KB Dubrava Srećko Marušić.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message