Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Kujundžić: Svi pacijenti trebaju prijaviti ako se loše postupalo

Stručni tim koji čine ginekolozi i anesteziologa analizirat će zauzeti stav o nalazu zdravstvene inspekcije. Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će javnost tijekom o zaključcima biti izviješteni priopćenjem

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
17 komentara

Povjerenstvo, koje je osnovao ministar zdravstva Milan Kujundžić sastaje se u 11 sati. Stručni tim koji čine ginekolozi i anesteziologa analizirat će zauzeti stav o nalazu zdravstvene inspekcije. Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će javnost tijekom o zaključcima biti izviješteni priopćenjem.

Prema neslužbenim informacijama inspekcija je utvrdila da u slučaju zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić sve bilo odrađeno prema pravilima struke te da je dobila lokalnu anesteziju. 

- Ne znam što tko piše, ja čekam službeno izvješće povjerenstva - kazao je ministar prije sjednice Vlade. 

Tvrdi da ga nitko nije neslužbeno izvijestio o nalazima inspekcije napominjući kako su inspekcije i povjerenstvo neovisna tijela koja rade neovisno bez kontakta s bilo kime. Na pitanje što ako se potvrde neslužbene informacije da su zdravstvene ustanove griješile u manjem broju slučajeva vezano uz porode i ginekološke postupke prema ženama, uzvratio je "otom potom". Na opasku hoće, potvrde li se neslužbene informacije, to značiti da 400 žena koje su iznijela svoja traumatična iskustva lažu, ministar je uzvratio:   

- Neovisno što će biti u tom nalazu i mišljenju povjerenstva mi svi zajedno u sustavu trebamo učiniti više da se eventualni propusti ne događaju od komunikacije do drugoga. Pozivam da svi pacijenti i pacijentice, ako smatraju da se prema njima nekorektno postupalo to prijave upravi bolnice - poručio je ministar Kujundžić.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message