Obavijesti

News

Komentari 165

Milanović poručio premijerki: Politika se ne vodi lažima...

Milanović poručio premijerki: Politika se ne vodi lažima...
5

Milanović, koji je jedini govorio u ime koalicije, naglasio je da politika koju će oni, osvoje li vlast voditi, neće biti ni slična ovoj koju će, obećava građanima, 'ukinuti'

VIDEO

Čelnici Kastavske skupine Zoran Milanović, Radimir Čačić , Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja i njihovi stranačke kolege iz stožera 8. izborne jedinice sastali su se danas u Rovinju na radnom sastanku na kojem je bilo riječi o zajedničkim programskim osnovama za predstojeće izbore i kampanju. Sastanak je, kazao je Milanović, bio konstruktivan razgovor na kojemu se vlašću i njezinim problemima nisu bavili niti će to činiti u buduće.

Milanović: Ne bojimo se izazova

- Vlast je o sebi sve rekla i nastavit će tako do izbora , a pred nama je ozbiljan posao, izazovi kojih možda i nismo svjesni, ali ih se ne bojimo - poručio je čelnik SDP-a Zoran Milanović dodajući da se razlika u pristupu politici između HDZ-a i koalicije vidi i po tome što oni ne hodaju okolo i ne otvaraju radove na objektima za koje nisu osigurana sredstva.

- Imamo realan pristup, svjesni smo u kojem se stanju Hrvatska nalazi i koliko nas posla čeka i takva će biti i politika koju ćemo provoditi, politika realnih obećanja - istaknuo je.

Ponovno je podsjetio na stagnaciju Hrvatske naglasivši da su se zemlje u okruženju počele dizati dok u Hrvatskoj, upravo zbog načina na koji HDZ vodi zemlju, nema rasta, nema novih radnim mjesta i da nema turizma, kazao je, Hrvatska bi bila u još goroj situaciji nego je sada.

Milanović, koji je nakon sastanka jedini govorio u ime koalicije, posebno je istakao da politika koju će oni, osvoje li vlast voditi, neće biti ni slična sadašnjoj koju će , obećava građanima, "ukinuti" .

- Drugačijim pristupom učinit ćemo od Hrvatske bolje mjesto za život, učinit ćemo ju pravednijom, izgraditi pravednije odnose među regijama. Decentralizacija nije fragmentacija Hrvatske nego jačanje svakog njenog dijela, a to je namjerno gušeno posljednjih 17 godina - kazao je Milanović.

O Liniću se nije razgovaralo

O stajalištu Slavka Linića da, postane li Milanović premijer mora odstupiti s mjesta predsjednika stranke ,Milanović je kazao da je SDP stranka u kojoj ljudi slobodno misle i govore i da se radi o starom i poznatom Linićevu stavu o kojem se u stranci ranije razgovaralo. Napomenuo je da takva nije europska praksa, no da Linić, kao i svi drugi u stranci imaju pravo misliti i izreći svoje mišljenje te da u SDP-u to nije izazvalo nikakav raskol, a danas se u Rovinju, o tome nije uopće razgovaralo.

Milanović o sukobu predsjednika i premijerke oko imenovanja veleposlanika staje na stranu predsjednika države.

- Predsjednik je u pravu. Zna se što kaže Zakon i ustav, procedura se ne može voditi prema Vladinim podzakonskim aktima - kazao je dodajući da dijaloga nema, ali ne krivnjom predsjednika.

Podsjetio je da je on dobronamjerno upozorio da se s imenovanjem i promaknućem veleposlanika ne ide u predizborno vrijeme pozivajući na suzdržanost, no očito je , kazao je, da je jedini motiv bio izazivanje sukoba s predsjednikom i Kastavskom skupinom koju on navodno podržava i manipulacija diplomatima.

Pozvan da komentira izjavu Radimira Čačića koji je u jednom intervjuu kazao da će nadzirati sedam ministarstava Milanović je kazao da intervjue treba čitati do kraja i da se radi o tendencioznom tumačenju. No, ipak je dodao da je u stvari izjava točna jer potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo koordinira rad većeg broja ministarstava.

"Politika se ne vodi lažima"

Za razliku od Pelješkog mosta koji je u ovom trenutku nerealni projekt, a politika se, poručio je Milanović Jadranki Kosor, ne vodi lažima, projekt Brijuni Rivijera je izgledan jer se radi o sudjelovanju stranih investitora. No, dodao je, koalicija neće zaboraviti jug Hrvatske.

Nakon sastanka i ručka čelnici Kukuriku koalicije i stranačke kolege poslijepodne će biti u Barbanu, na tradicionalnoj trci na prstenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C