News

Komentari 97

Kuma Gabrijele Žalac pijana pokosila ženu i pobjegla. Kazna? Rad za opće dobro

Kuma Gabrijele Žalac pijana pokosila ženu i pobjegla. Kazna? Rad za opće dobro

Osim 1,34 promila alkohola u krvi imala je i poveću koncentraciju diazepama. tražila je i da suđenje ne bude javno pravdajući se da želi zaštititi malodobnu djecu, koju je vozila pijana i pod tabletama

Marijana Obradović, kuma bivše ministrice Gabrijele Žalac, u prosincu 2018. vozila je dvoje djece u Golfu blizu Požege.

Bila je pijana. Sletjela je s kolnika i na nogostupu je pokosila Nataliju Baričević, koja je imala reflektirajuću, fluorescentnu jaknu i vraćala se kući. Pješakinja je ostala ležati s potresom mozga, Baričević je pobjegla. No s auta joj je otpala tablica.

Brzo su je pronašli.

Pijana i na tabletama

Vještačenje je pokazalo da je osim 1,34 promila alkohola u krvi imala i poveću koncentraciju diazepama. Općinski sud u Požegi osudio ju je na osam mjeseci zatvora, ali kazna je preinačena u rad za opće dobro, piše Telegram.

Policija je prvo slučaj tretirala kao običan prometni prekršaj, a ne kazneno djelo. Kumi Gabrijele Žalac to nije bio prvi put da vozi pijana, a ovaj put je u autu vozila i svoje dvoje djece.

Nije reagirala ni Služba za socijalnu skrb.

Rad za opće dobro

Dvaput se, kako piše Telegram, Obradović htjela nagoditi, a tražila je i da suđenje ne bude javno pravdajući se da želi zaštititi malodobnu djecu, koju je vozila pijana i pod tabletama.

Kako je ranije pisao Telegram, Obradović je suprugu žene koju je pokosila na nogostupu mjesecima prije nesreće slala ružne poruke pune mržnje. 

HDZ ju izbacio

Nakon što je pijana i pod tabletama udarila pješakinju na nogostupu i pobjegla, požeški HDZ je Obradović izbacio.

- Naštetila je ugledu stranke - rekao je tada dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a.

Pogledajte video: Kuma Gabrijele Žalac dvaput pijana skrivila nesreću

Ministrica bez vozačke udarila dijete

U ožujku 2019. godine, Gabrijela Žalac, tada ministrica, udarila je dijete. Vozačka joj je istekla. U nedjelju je bila u crkvi kuma na krštenju petom djetetu Marinka i Marijane Obradović.

Ubrzo nakon toga u suzama je rekla da podnosi ostavku.