Obavijesti

News

Komentari 195

Kumrovec: Policija čuvala 11.000 Titovih poklonika

Kumrovec: Policija čuvala 11.000 Titovih poklonika
21

Iako su iz HČSP-a i Zdrug udruge najavili da će ih stići oko 500, stiglo ih je 120. Kažu da je veličanje petokrake i 'megazločinca' Tita nedopustivo

VIDEO

Oko 11.000 antifašista i poklonika lika i djela Josipa Broza Tita okupilo se u subotu u Kumrovcu. U organizaciji Društva Josip Broz Tito slave Dan mladosti. Na proslavi su u velikom broju nosili jugoslavenska obilježja, od petokraka, zastava do Titovih slika. Svoj dio programa nasuprot Titove rodne kuće započeli su s hrvatskom himnom. Tomislav Badovinac, predsjednik udruge Josip Broz Tito, obrušio se na Antuna Vrdoljaka.
- O Titu se pojavljuju tendenciozne neistine. Nije uputno napadati antifašizam jer se Europska unija temelji na vrednotama antifašizma. Stoga se napad usmjeren na Tita bez ikakvih nedaća može obrušavati i na antifašizam. U tome prednjači beskrupulozan dokumentarni film Antuna Vrdoljaka i zabrinjavajuća je neosjetljivost HTV-a na neistine - rekao je Badovinac.
Dok su članovi HČSP-a i Zdrug udruge pjevali Thompsonove pjesme, protiveći se proslavi u centru mjesta, Badovinac im je uzvratio:
- Domaći izdajnici, posebno ustaške postrojbe, nisu priznali kapitulaciju 9. svibnja, već su nastavili ratne operacije. Tada su počinili i zločine. Badovinac je rekao kako ni danas ideološki nije pobijeđen nacifašizam te je i danas prisutan pa ga je potrebno obuzdati i onemogućiti ga u interesu čovječanstva.
Iako su iz HČSP-a i Zdrug udruge najavili da će ih stići oko 500, stiglo ih je tek 120. Zbog njih je angažiran i veliki broj policajaca, njih 80-ak, a interventnim policajcima iz Zlatara na ispomoć su došli kolege iz Varaždina, Čakovca i Koprivnice. Došli su s transparentima među kojima su i natpisi 'Tito-pri vrhu liste svjetskih zločinaca', 'Titoisti vrijeđaju Kumrovčane'.
- Vlast i policija i ovdje šutke promatraju veličanje petokrake i Tita, što je nedopustivo. Antifašisti ovdje nisu dobrodošli. Ako ih vlast ne spriječi u tome, mi ćemo naći načina - poručili su protivnici Titovih pristaša. Za Tita su rekli da je megazločinac, a da je partizanski pokret zločinački. Za Damira Kajina i Stjepana Mesića, pozvavši se na uzore iz Njemačke, zatražili su višegodišnju kaznu zatvora zbog izjava da su ustaše sami krivi za pokolje. Prosvjedne riječi pretvorile su se u govor mržnje i uvrede. Vrijeđali su hrvatsku policiju, vojsku i članove Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.