Obavijesti

News

Komentari 132

Kunst je poručio Vladi: Budite kao oblak, što prije nestanite

Kunst je poručio Vladi: Budite kao oblak, što prije nestanite
8

Nikada nije bilo većih sukoba, bilo sindikata, bilo poslodavaca, nego sada sa aktualnom Vladom. Ova Vlada na žalost provodi politiku sukoba, kazao je Kunst

VIDEO

HDZ je sazvao konferenciju za novinare u povodu 20. obljetnice osnutka Gospodarsko-socijalnog vijeća te su tom prilikom kritizirali vladajuće. Boris Kunst, predsjednik HDZ-ova nacionalnog Odbora za rad rekao je kako socijalno partnerstvo nikad nije bilo u gorem položaju nego li je danas. 

- Nikada nije bilo većih sukoba, bilo sindikata, bilo poslodavaca, nego sada s aktualnom Vladom. Ova Vlada na žalost provodi politiku sukoba i upravo takvom politikom sukoba je srozala na najnižu razinu socijalno partnerstvo i socijalni dijalog danas u Hrvatskoj. Umjesto da su nastavili razvijati te demokratske vrijednosti koje smo postigli, oni na žalost provode demokraturu. Vjerujem da smo svjedoci činjenice da nema tko nije došao pod prozore ove Vlade i da nema tko nije prosvjedovao. U nepune dvije godine mandata Vlade organizirao se prosvjed po procjeni preko 80.000 radnika i građana - rekao je Kunst.

- U 24 godine Hrvatske, SDP je šest godina bio na vlasti. Za 91 milijardu kuna povećali su javni dug. HDZ je u 19 godina na vlasti javni dug povećao za 122 milijarde kuna - rekao je Kunst te pojasnio kako je SDP godišnje prosječno  povećavao javni dug za 15,2 mlrd, a HDZ  za 6,8 milijardi. 

"Rastaču socijaldemokraciju u Hrvatskoj"

Kritizirao je odluku vladajućih - uvođenje radne obveze liječnicima, a prisjetio se i kako je Milanović dok je bio u oporbi potpisivao peticiju protiv promjene kolektivnih ugovora. 

- Kad su na vlasti ljudi koji se nazivaju da su iz stranke Socijaldemokratske stranke, upravo oni rastaču socijaldemokraciju u Hrvatskoj. HDZ će prvo morati popraviti te pogreške koje su napravili oni, baš kao što je HDZ 2004. godine morao puno truda uložiti da vrati povjerenje u socijalno partnerstvo, da vrati povjerenje u socijalni dijalog, jer su oni to uništili - istaknuo je Kunst.

Na kraju je vladajućima poručio da budu kao oblak - da sto prije nestanu.  Marko Kolaković, predsjednik HDZ-ova nacionalnog Odbora za gospodarstvo rekao je kako je u krizi iznimno važno imati stabilnu situaciju. 

- Postoji interes za Hrvatsku. Mi smo vrata Europe i srce Europe, imamo ogroman strateški potencijal, ali ako nije stabilna klima u državi, tada naša konkurencija ima prednost. Mi se još bavimo sami sa sobom, za sređivanje situacije u vlastitom dvorištu - rekao je Kolaković. Vladi je poručio da se hitno smiri i razmotri situaciju.

- Nemate investiciju za koju možete reci da ju je ova Vlada pokrenula - zaključio je Kunst. 

"Izmjena Zakona o radu je čista farsa"

Komentirao je i novi Zakon o radi te rekao kako će HDZ pružiti podršku sindikatima

- Izmjena Zakona o radu je čista farsa da se ništa ne radi na gospodarskom području, na kojem bi se trebalo raditi. Pokušava se zamagliti situacija i zabaviti i sindikate  i radništvo time da im se smanje prava. Normalno da HDZ to ne može podržati, jer se tu ništa ne događa - rekao je Kunst. 

Na novinarsko pitanje sto je HDZ činio da se poveća proizvodnja kako bi se smanjilo akumuliranje javnog duga, dvojac iz HDZ-a nije dao konkretan odgovor. Štoviše, čak su se i zbunili. 

- To je tema koja zahtjeva opširniju analizu i ovdje vam ne mogu dati kratak odgovor - rekao je Kolaković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u