Obavijesti

News

Komentari 64

Kunst: Pozivam Mrsića da da ostavku i obrani dostojanstvo

Kunst: Pozivam Mrsića da da ostavku i obrani dostojanstvo
2

Predsjednik HDZ-ove mladeži Josip Bilaver kaže da je slučaj s Brkićevom diplomom izvučen sad da bi se skrenula pozornost s Vladinog debakla politike zapošljavanja

VIDEO

Bilo bi pošteno da je ministar Mrsić bar pokušao braniti tu svoju mjeru za zapošljavanje mladih , a ne da prešuti da mu se uzima 177 milijuna kuna – izjavio je HDZ-ov predsjednik Odbora za rad Boris Kunst . On je na tiskovnoj konferenciji povodom Vladinog zaustavljanja mjera aktivne politike zapošljavanja pozvao Miranda Mrsića da  "danas podnese ostavku i tako obrani svoje dostojanstvo".

"Slučaj Brkić izvučen kako bi se skrenula pozornost s debakla Vlade"

Novinari su zamolili okupljene HDZ -ovce da komentiraju proglašavanjem nevažećom diplome Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a i bivšeg Karamarkovog zamjenika ravnatelja Policije. Predsjednik HDZ-ove mladeži Josip Bilaver uzvratio je pomalo iznenađujućim obrazloženjem da je slučaj s Brkićevom diplomom izvučen baš sad kako bi se skrenula pozornost s Vladinog debakla politike zapošljavanja. Na pitanje utječe li to na rejting HDZ-a, Bilaver je odgovorio kratko:

- Ne.

Predmet presice ipak je bio potez Vlade.

- Paradoksalno , Vlada RH upravo raspravlja o strategiji borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti – nastavio je Kunst i naveo niz katastrofalnih brojki o nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Pokretanje videa...

Sergej Županić/24sata VIDEO

2011. bilo je milijun i 382 tisuće siromašnih građana, a danas ih je više od 1,5 milijuna. Od 800.000 mladih 20 posto ih živi na rubu socijalne izdrživosti. U dobi između 15 i 29 godina imamo 125.000 nezaposlenih. Apsolutni smo rekorderi u EU po broju kućanstava u kojima ne radi nijedan ukućanin. Dok je u EU prosjek 10,4 posto, u Hrvatskoj je to 16,1 posto.

"Nezaposlenost raste, a oni kupuju pametne telefone"

- Imamo 380.000 nezaposlenih, među mladima je nezaposlenost 52 posto , a Vlada donosi odluku kojom uskraćuje nezaposlene za sredstva. Istodobno se ne odriču luksuza. 272 milijuna kuna dođu ovi automobili koje su kupili. Oko 17 milijuna su platili svoje pametne telefone. Da ne govorimo koliko se milijuna kuna oprosti pomno odabranim podobnim pojedincima kroz predstečajne nagodbe – nabrojao je Kunst uz opasku da bi već i onih 272 milijuna kuna bilo dovoljno za godinu dana zapošljavanja 12.000 mladih.

" Nijedna druga zemlja nije ukinula mjere za zapošljavanje"

Josip Bilaver je dodao da u fondovima EU stoji osiguranih 120 milijuna eura za zapošljavanje mladih. Međutim:

- Nekoliko puta šalju programe, ali im ih EK vraća na doradu. Jedina smo zemlja koja je ušla u EU, a da od toga nema ni političke ni financijske koristi.

Na opasku novinara da ta sredstva nisu odobrena još nijednoj članici EU-a, Bilaver je uzvratio da je to istina, ali i da nijedna druga zemlja nije ukinula mjere za zapošljavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"