News

Komentari 5

Kupio je amfetamin putem Darkneta pa su ga uhitili nakon što je u pošti preuzeo pošiljku

Kupio je amfetamin putem Darkneta pa su ga uhitili nakon što je u pošti preuzeo pošiljku

Marko P. (28) drogu je naručio iz SR Njemačke. Pretragom njegova stana policija je pronašla i halucinogene gljive. Optužen je za dilanje droge

Marko P.  (28) optužen je da je 8. lipnja 2021., u Zagrebu, u nakani daljnje preprodaje droge na ilegalnom narko tržištu u pošti preuzeo pismovnu pošiljku u kojoj se nalazilo 154,59 grama amfetamina. 

Drogu je, tvrdi ODO Zagreb u optužnici podignutoj na Općinskom kaznenom sudu,  nabavljao putem Darkneta iz Savezne Republike Njemačke. Istog dana policija je pretražujući stan koji je koristio pronašla i 2,06 grama halucinogenih gljiva ( sadrže psilocibin kao djelatni sastojak) te digitalnu vagu s tragovima amfetamina, kokaina, MDMA i tetrahidronakinola.

Marko P. branio se šutnjom. Amfetamin je putem Darkweba naručio i Šime Š. (31) s Ugljana. 

Preko aplikacije Obrot pristupio je stranici DarkMarket gdje je za kriptovalutu Bitcoin u vrijednosti 400 dolara od dilera naziva Sankhare, kupio 265 grama amfetamina. Paketić sa speedom nije doputovao na njegovu kućnu adresu već je 6. svibnja stopiran na aerodromu Bierset u belgijskom Liegeu. Tamošnji istražitelji su, objavio je Jutarnji  list, potom kontaktirali hrvatske pa je na Šiminu adresu, s obzirom da je drogu kupio koristeći svoj mobitel, pristigla policija.

Istraga je okončana podizanjem optužnice na zadarskom sudu. Šimi Š. optužen je zbog pokušaja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Najčitaniji članci