News

Komentari 8

Kupio lažnu vozačku pa 'pao' dok je pokušavao prijeći granicu

Kupio lažnu vozačku pa 'pao' dok je pokušavao prijeći granicu

Prilikom granične kontrole na izlazu iz zemlje 20-godišnjak je predočio policijskim službenicima talijansku vozaču dozvolu, no oni su posumnjali su u njenu vjerodostojnost.

Bujska je policija uhitila 20-godišnjeg muškarca jer je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava. Dotični je "pao" kad je 27. kolovoza oko 22.15 sati pristigao na granični prijelaz Kaštel s automobilom Passat, slavonskobrodske registarske oznake. Prilikom granične kontrole na izlazu iz zemlje predočio je policijskim službenicima talijansku vozaču dozvolu, no oni su posumnjali su u njenu vjerodostojnost.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak kupio krivotvorenu vozačku dozvolu te ju je koristio kao pravu, te je zbog toga ekspresno priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Također mu je, s obzirom da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena novčana kazna od 10.000 kuna, te izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najčitaniji članci