News

Komentari 13

Kurz na granicama želi strože kontrole povratnika s ljetovanja

Kurz na granicama želi strože kontrole povratnika s ljetovanja

Austrijski kancelar Sebastian Kurz želi na granicama strože kontrole povratnika s ljetovanja zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u Austriji

Nakon boravka u jednom od oko 30 rizičnih područja ljudi moraju imati negativni test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata  ili moraju u 10-dnevnu karantenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tu mora biti strožih kontrola - kazao je Kurz za subotnje izdanje Oesterreicha.

Kurz nije isključio mogućnost provođenja testova na koronavirus na samoj granici što bi bila zadaća zdravstvenih vlasti. Rizična područja obuhvaćaju kontinentalni dio Španjolske i zemlje zapadnog Balkana, kao i Bugarsku, Rumunjsku, Rusiju, Švedsku i SAD.

Od ponedjeljka povratnici iz Hrvatske također će morati predočiti negativni test na koronavirus, kazao je Kurz dodajući: "Ogromni je priljev virusa iz Hrvatske".

On je dodao da povećanje nije iznenađujuće s obzirom na to da su u tijeku godišnji odmori.

- Sadašnje su brojke zabrinjavajuće. Moramo učiniti sve što možemo da zaustavimo virus bez uvođenja novih sveobuhvatnih zabrana - kaže Kurz.

U Austriji je u subotu zabilježeno gotovo 230 novozaraženih, a dan ranije bilo ih je rekordnih 282. Od početka epidemije pozitivno na koronavirus bilo je nešto više od 23 tisuće osoba.

Najčitaniji članci