Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kutak sreće: I ovih blagdana radost je u malim stvarima

Na frekventnim mjestima u Zagrebu neobični božićni vilenjaci postavili su "Kutak sreće" i pred slučajne prolaznike postavili određene zadatke

Foto: Konzum

"Mama, ti najbolja na svijetu, ne mogu poželjeti bolju od tebe. Sretan sam što sam tvoj sin" - rekao je Jure (15) svojoj mami ispred naših vilenjaka Leona i Monike koji su zaustavljali slučajne prolaznike na zagrebačkom Adventu i nagovarali ih da pokažu svoje emocije dragim ljudima.  Mama je naravno procvala od sreće i svom Juri je rekla da joj je on kao sedma beba bio najbolji, ali i najzahtjevniji i da je presretna što ga ima. Eksperiment je uspio i dokazao da se sva sreća ovoga svijeta krije upravo u malim stvarima, onima koje se novcem ne mogu kupiti. Sva sreća krije se u toploj riječi, zagrljaju, poljupcu. Iako često zaboravimo obitelji pokazati svoje osjećaje, ovo doba godine vrijeme je da to promijenimo.

Foto: Konzum Naši vrijedni vilenjaci bili su presretni kad su vidjeli suze radosnice na trudnici kojoj je suprug pričao zbog čega je voli. 

A koliko znače male riječi našim su vilenjacima dokazali i potpuni stranci koji su si međusobno dijeliti komplimente u Kutku sreće na Zrinjevcu. Ljudi jednostavno procvjetaju kad im netko udijeli kompliment. 

"Gospođo izgledate jako sretno i čini mi se kao da u životu imate sve da biste bili sretni" - riječi su koje su izmamile osmijeh slučajnog prolaznika. Svoju sreću nisu krili niti supružnici koji su se susreli prije 20 godina u ranim pedesetima i kažu da su sretni kao prvog dana. 

Foto: Konzum Naši vilenjaci tu nisu stali nego su prolaznicima osmislili još jedan zadatak. Nagovarali su ih da izvuku stih božićne pjesme kojeg su morali otpjevati dragoj osobi kao poklon za Božić. Čak su i simpatične časne sestre iz SAD-a prihvatile izazov i otpjevale Zvončiće. Dokazali smo da će stihovi svima popraviti dan. Pjevajte obitelji, prijateljima...I za kraj, naši su vilenjaci pitali ljude što im je donijelo najveću sreću u protekloj godini. Nekima je to bio naučeni jezik, nekima završen fakultet, nekima pak ljubav.... I time su svi još jednom potvrdili da se sreća ne može kupiti, jer ona tu svuda oko nas i treba je uhvatiti svakog dana.  Sreću čine male stvari.  I ovih se blagdana veselite i smijte, pjevajte i plešite, uživajte u svakom trenutku s vašim najbližima. 

Pronađite radost u malim stvarima i podijelite je uz #radostjeumalimstvarima. Sretni blagdani!

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message