Obavijesti

News

Komentari 0

Kutina: Petrokemija radi punim kapacitetom i stabilno posluje

Kutina: Petrokemija radi punim kapacitetom i stabilno posluje

Reagirajući na informacije iz medija kako će se zbog ukrajinske krize navodno zatvoriti kutinska Petrokemija, iz Uprave su demantirali takve najave te poručili da rade punim kapacitetom i stabilno posluju

VIDEO

"Zbog objektivnog informiranja moramo reagirati i istaknuti kako radimo punim kapacitetom i zadovoljavamo sve potrebe tržišta. Aktualna procjena je da nema strateških rizika koji bi mogli ugroziti sigurnost opskrbe mineralnim gnojivima u sezoni koja je u tijeku. Vezano uz opskrbu plinom, Petrokemija ima ugovore s velikim i stabilnim društvima kao što su INA i PPD, koji smanjuju rizike našeg poslovanja", navode iz te kutinske kompanije.

Ističu da energetska kriza ima utjecaj na sve proizvođače mineralnih gnojiva u Europi, pa tako i na Petrokemiju, no čude ih "takve pojednostavljene 'prognoze'".

Napominju da je u 2021. godini cijena prirodnog plina dosegnula povijesno visoke razine, ali da unatoč tome stabilno posluju.

"Razumijemo interes za aktualna događanja i energetsku krizu, no vrlo jasno želimo dati sve relevantne informacije kako bi demantirali procjene onih koji možda i nemaju kompletan uvid u trenutnu situaciju. a svojim istupima štete Petrokemiji. Uprava tvrtke i nadalje će pravovremeno davati sve ključne informacije zainteresiranoj javnosti vezane uz optimizaciju poslovanja društva u aktualnim uvjetima", stoji u priopćenju Petrokemije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.