Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Kva-kva: I mi imamo nešto reći o gradnji rekreacijskog parka!

Dvije patke jučer su prošetale parkom na zagrebačkoj Savici, a došle su s obližnjeg istoimenog jezera. Njihove slike objavili su oni koji se protive Bandićevoj gradnji rekreacijskog parka

Foto: Promo
2 komentara

Bilo nas je troje u parku i pričali smo o ‘važnim’ temama. Patke su u to vrijeme zujale u pozadini, rekao nam je član inicijative Čuvamo naš park.

Jučer su oko 13 sati parkom na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici prošetale patke. Fotografije njihove šetnje parkom objavila je Facebook stranica “Savica za park” uz poruku: “Upravo uživamo u društvu romantičnog para koji nam je došao u posjet. Zanimljiva simbolika: priroda u svojoj punoj ljepoti nasuprot umjetnom plišanom medvjediću”. 

Gradnja rekreacijskog parka, podsjećamo, podijelila je stanovnike Savice. Dok se jedni svim silama bore protiv gradnje, drugi ga željno iščekuju. U subotu je provedena anketa o gradnju parka u organizaciji Grada Zagreba. U anketi je sudjelovalo 800 građana, od kojih je 700 bilo za uređenje parka, 103 protiv, a 7 listića bilo je nevažećih. Inicijativa Čuvamo naš park, s druge strane, pozvala je sugrađane da ne sudjeluju u anketi te skupila 1206 potpisa peticije protiv gradnje. 

Potpise su u utorak uručili gradonačelniku. Milan Bandić je, međutim, rekao da će poštovati rezultate ankete, za koju protivnici gradnje tvrde da nije provedena po proceduri te da su glasali ljudi koji nisu sa Savice. I dalje imaju organizirana dežurstva kako bi spriječili početak radova, ako bageri dođu. Dvije patke u park su najvjerojatnije došle iz obližnjeg jezera Savica, koje je vodozaštićeno područje, a nalazi se iza toplane u Šancima. 

To se jezero do sredine prošlog stoljeća protezalo i na području današnjeg naselja Savica. Po jezeru je i samo naselje dobilo ime. Malo je vjerojatno da su patke plivale po Savi jer su one životinje koje vole jezera obrasla trskom i močvarnim biljkama, kao što je Savica, iz koje Zagrepčani crpe vodu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message