Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kvakom udario pljačkaša koji mu je prijetio puškom

Radnik Ž.B. (54) je potrčao u prostorije crpke kad je ugledao razbojnika. Potrčao je kako bi zatvorio ulazna vrata i pohrvao se s razbojnikom

Miranda Čikotić
Foto: Miranda Čikotić
2 komentara

Djelatnik Ine, Ž. B. (54), hrabro se suprotstavio naoružanom pljačkašu crpke u Hercegovačkoj ulici u Splitu. U subotu navečer oko 21.40, pred zatvaranje, muškarac visok 190 cm, u narančastoj jakni i jeansu, s bijelom kapom preko glave i automatskom puškom, krenuo je oteti dnevni promet.
Oba zaposlenika Ine nalazila su se izvan prostorija, a Ž. B., kad je ugledao pljačkaša, potrčao je kako bi zatvorio ulazna vrata. S maskiranim se počeo boriti oko kvake, koja je pritom pukla.
- Ti si lud, pucat ću! - viknuo je pljačkaš i krenuo repetirati oružje. Ž. B nije gubio vrijeme, jednom rukom uhvatio je cijev puške, a drugom ga nekoliko puta odalamio otkinutom kvakom po glavi. Pljačka je propala i maskirani je pobjegao na motoru svog kompanjona. Za njima se traga. Ž. B. je u naguravanju zadobio ogrebotine. Nije želio medicinsku pomoć. Zajedno sa svojim kolegom, koji se i sam zatrčao za pljačkašem, već dan kasnije pojavio se na poslu.
Nisu željeli razgovarati o događaju, a nije im prvi put da su se tijekom 30-ak godina rada na benzinskim postajama našli na meti razbojnika. Ina u ovakvim slučajevima djelatnicima preporuča da se ne suprostavljaju pljačkašima.

Možda vas zanima i ovo:
Message