News

Komentari 0

Lagao policiji da je stavio mine oko svoje kuće u Brnazama

U pregledu je korišten i službeni pas za detekciju eksploziva. Nije pronađeno nikakvo eksplozivno sredstvo kao ni druga sredstva koja bi mogla ugroziti život ljudi i oštetiti objekte, navode u policiji

Zbog kaznenog djela lažne uzbune policija je prijavila 50-godišnjeg muškarca koji je u nedjelju policiji lažno dojavio da je minirao područje oko svoje kuće u Brnazama kod Sinja.

Iz splitsko-dalmatinske policije u utorak su rekli kako je nad 50-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je u nedjelju oko 18.30 sati nazvao policiju i dojavio da je minirao sve oko svoje kuće na području Brnaza te da nitko ne dolazi po njega. 

Policajci su odmah osigurali to područje, a pregledom obiteljske kuće i drugih prostorija te vanjske zone objekata specijalizirani policijski službenici Odjela protueksplozijske zaštite utvrdili su da je dojava bila lažna. 

"U pregledu je korišten i službeni pas za detekciju eksploziva. Nije pronađeno nikakvo eksplozivno sredstvo kao ni druga sredstva koja bi mogla ugroziti život ljudi i oštetiti objekte. Po obavljenom kriminalističkom istraživanju protiv 50-godišnjak je podnijeta kaznena prijava", navode u policiji.