Obavijesti

News

Komentari 16

Lamborghini na vodi, luksuzni auto pretvorili u jahtu od 15 m

Lamborghini na vodi, luksuzni auto pretvorili u jahtu od 15 m
7

Uz raskošno opremljen komandni most s ležajem i otvorenim barom, na jahti je još glavna soba, kupaonica s odvojenim tušem te gostinjska soba s kupaonicom

VIDEO

Mnogi su sumnjali hoće li se proizvođač luksuznih automobila Lamborghini stvarno odvažiti izraditi motornu jahtu. Najavili su je prošle godine, a talijanski dizajner Mauro Lecchi ovih tjedana intenzivno se hvali svojim uspjehom. Tvrdi da je budućim vlasnicima skupocjenog plovila želio priuštiti na moru isti osjećaj kao što ga imaju vozači Lamborghinijevih vozila na kopnu. 

Kako bi interijer bio što luksuzniji, surađuje s tvrtkom Fenice Milano, koja se već proslavila opremajući unutrašnjost najskupocjenijih Fiatovih i Rolls Royceovih automobila. Lecchi tvrdi da novu jahtu karakteriziraju ravne plohe i oštri rubovi. Lakirali su je u tamne, moderne tonove. 

Dugačka je 15, široka 4, a visoka 3,8 metara. Ima dvije velike palube, a upotrijebili su egzotične materijale poput kevlara i karbonskih vlakana. Uz raskošno opremljen komandni most s ležajem i otvorenim barom, na jahti je još glavna soba, kupaonica s odvojenim tušem te gostinjska soba sa zasebnom kupaonicom i sanitarnim čvorom. 

Pokreću je Lamborghinijevi motori V12, a kako ima tri pogona, jahta nudi raspon snage od 640 do 1400 KS. Prema procjenama vrijedi 3,5 milijuna kuna. Još nisu objavili kad će se pojaviti na tržištu.

>>> Materijali koje dizajner rabi nisu samo najskuplji nego i najbolji na tržištu. Konstrukcija od kevlara i karbonskih vlakana navodno je lakša od aluminijske.

>>> Još lani iz Lamborghinija su najavili izradu jahte, no rijetki su vjerovali da će se proizvođač automobila odvažiti na taj korak. s radovima su počeli u veljači.

>>> Dizajneri su odlučili slijediti Lamborghinijev dizajn automobila te su i na jahti zadržali ravne plohe i oštre rubove. 

>>> Fenice Milano osmislio je raskošnu unutrašnjost za sve prostorije jahte, a najskuplji materijali i namještaj proizvođača zvučnog imena jamči da će se svi putnici ondje osjećati ugodno.

>>> Fenice Lamborghini jahta je dugačka oko 15 metara, široka četiri, a visoka 3,8 metara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.