Obavijesti

News

Komentari 6

Laptala pustili iz zatvora; prvo otišao pojesti pizzu

Laptala pustili iz zatvora; prvo otišao pojesti  pizzu
5

Kapetanova obitelj ne želi da se on vrati na more. Ne žele ni tužiti Grčku zbog nepravde. Dolazak kapetana očekuje se u Hrvatskoj u subotu

VIDEO

Kapetan Laptalo izašao je u petak poslijepodne iz zatvora u grčkom Patrasu. S obitelji je prvo otišao pojesti pizzu, ispričao nam je tajnik Sindikata pomoraca Predrag Brazzoduro. Dodao je kako će Laptalo večeras krenuti prema Ateni, a sutra rano ujutro avionom prema Beogradu. Tamo će ga čekati sin, koji bi ga automobilom trebao prebaciti do Zagreba. Prema Dubrovniku će poletjeti u subotu i nakon 16 mjeseci robije vratiti se u svoj rodni grad. Kapetan će putovati bez policijske pratnje, ali ne smije prijeći preko zemalja članica Europske unije jer mu se u Grčkoj sudilo za kazneno djelo. Kapetanova kći Kristina Laptalo rekla je kako obitelj Laptalo za sada ne razmišlja o tužbi protiv Grčke. Dodala je kako će kapetan imati zadnju riječ, ali da nitko iz obitelji ne može zamisliti da ponovno dolazi u Grčku. Kapetanova kći i supruga ne vjeruju da će on opet na more. Laptalo o tome, kako je rekao Predrag Brazzoduro, potpredsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, još nije odlučio.
- Zaustavljena je nepravda, a pravda se više neće vratiti, ona je izgubljena prije 16 mjeseci - kazao je Laptalo po izlasku iz zatvora. Brazzoduro je rekao kako se kapetan polako vraća u staru formu. Laptalo se na suđenju pojavio bez repića po kojem je bio prepoznatljiv. Kapetanu su repić ili ošišali u zatvoru ili je vjerovao da mu repić nosi nesreću pa ga se odlučio riješiti. Susjedi kapetana Laptala vijest o oslobađajućoj presudi primili su s oduševljenjem.
Susjeda Ksenija Brbožela stanuje kat iznad obitelji Laptalo. Otkrila je da su kapetana cijenili i zatvorenici u ćeliji. Oslovljavali su ga s kapetane, a on je u svim trenucima bio solidaran, od dijeljenja kruha do pridruživanja štrajku glađu. Zatvorenici, dodala je, nisu mogli vjerovati da je on zatvoren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.