Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Lažni prevoditelj optužen za spaljivanje dvojice muškaraca

Lažni prevoditelj Thamsanqa Jantije (34), koji je bio angažiran na komemoraciji za Nelsona Mandelu, sudjelovao je 2003. godine u spaljivanju dvojice muškaraca

Reuters
Foto: Reuters
20 komentara

Lažni prevoditelj Thamsanqa Jantije (34), koji je bio angažiran na komemoraciji za Nelsona Mandelu, sudjelovao je 2003. godine u spaljivanju dvojice muškaraca u JAR-u. Potvrdili su to njegovi rođaci i trojica prijatelja AP-u, javlja CBC News.

Nakon što se javno osramotio lažnim prevođenjem znakovnog jezika, Jantije je postao središnja tema svjetskih medija. Pokušavajući doznati detalje iz života varalice, nitko nije ni slutio da će lažno prevođenje uskoro postati ''mačji kašalj'' spram ostalih nedjela za koje ga se tereti. 

Otkriveno je tako da je Jantije u prošlosti bio sumnjičen i optuživan za zločine kao što su silovanje, krađe, provale, uništavanje imovine, otmicu, pokušaj otmice, ali i za zločin najgori od svih - ubojstvo.

Lažni prevoditelj bio je u skupini ljudi koji su linčovali dvojicu muškaraca koje su zatekli s ukradenim televizorom. Zavezali su ih, stavili im automobilske gume oko vrata i potom ih spalili.

Iako mu je trebalo biti suđeno za njihovu smrt 2006. godine, sud je ustanovio kako nije mentalno sposoban za proces. Stoga su ga vlasti institucionalizirale na period duži od godinu dana nakon čega se vratio živjeti u stari kvart. 

Mediji već danima pokušavaju doći do Jantije, no on je i dalje nedostupan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message