News

Komentari 1

Lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pokušavaju 'prodati' pojas za kralježnicu

Lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pokušavaju 'prodati' pojas za kralježnicu

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je u četvrtak kako je od medija i građana obaviješten da se ovih dana na području Zagreba ponavljaju pokušaji prevara građana, posebice umirovljenika, kojima se nastoje prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

"Jedna je osiguranica s područja Zagreba prijavila da joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati 'pojas za kralježnicu'. Prevarant se čak poziva na prava iz zdravstvenog osiguranja", priopćili su iz HZZO-a.

Podsjećaju kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prevara različitih trgovaca i akvizitera, koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Također navode da su u proteklih nekoliko godina više puta primali dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Građane koji se nađu u takvoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji, poručuju iz HZZO-a.

Najčitaniji članci