Obavijesti

News

Komentari 113

Kraj 2014. uz ledeno jutro: Kod Šibenika se zaledilo i more

Kraj 2014. uz ledeno jutro: Kod Šibenika se zaledilo i more
22

Slatina i Bednja su bili najhladniji zadnjeg jutra u godini, a slične temperature bit će i u novogodišnjoj noći. U Zablaću i Tisnom u srijedu ujutro se zaledilo i more

VIDEO

Šibenik je jutros osvanuo obrijan jakom burom i uz temperature od minus pet stupnjeva Celzijusovih. Toliko je jutros u sedam sati izmjereno na meteorološkim postajama, a tijekom noći na raznim mikrolokacijama temperature su bile i niže. Dokaz tomu je more koje se zaledilo na više mjesta uz obalu. Naši fotoreporteri jutros su zabilježili ledenu koru na površini mora uz obale u uvali Makirina kraj Tisnog i u Zablaću kraj Šibenika. Dok se slatka voda ledi kad se temperatura spusti do nule, morska treba doseći minus četiri da prijeđe iz tekućeg u kruto agregatno stanje. Što u sebi ima više rastopljene soli, to je morska voda gušća i niže joj je ledište. Uzmemo li u obzir morske struje, vjetar i valove koji stalno miješaju toplije dubinske slojeve mora s hladnim površinskim, temperature su se noćas morale spustiti jako nisko da bi se pojavio ovakav led.

U Slatini izmjerili -20 

Posljednje jutro u 2014. u većem dijelu zemlje je najhladnije u ovoj godini. Tako je jutros u Slatini izmjereno -20 stupnjeva, u Bednji -19, a Varaždinu -16. Sličan osjećaj hladnoće, uz olujnu, pa i orkansku buru je i na Jadranu, iako je temperatura uglavnom između -5 i 0, javlja HRT.

A kako se čini, i u novu ćemo godinu ući s gotovo ekstremnim hladnoćama. Kako su takvi vremenski uvjeti - rizik za starije i bolesne, preporučuje im se da izbjegavaju izlaziti na hladnoću, osobito rano ujutro i noću. Iz Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da češće kontaktiraju sa starijim osobama koje poznaju.

Do kraja tjedna prevladavat će suho i postupno toplije vrijeme. U kopnenom području u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, samo ponegdje uz neznatan snijeg. U petak ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, zatim djelomice sunčano, a u subotu prijepodne prolazno naoblačenje i mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, poslijepodne razvedravanje. Na Jadranu sunčano uz malu, na sjevernom dijelu povremeno i umjerenu naoblaku, a prolazno naoblačenje i ponegdje malo kiše u subotu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će bura u četvrtak oslabiti, u petak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.