Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Lesar: Crknutih zečeva u državi ima koliko hoćeš

Nezavisni Dragutin Lesar na raspravi je podsjetio na malverzacije firmi koje su od Ravnateljstva robnih zaliha kupile robu i nikada je nisu platile

Robert Anić
Foto: Robert Anić
1 komentara

U raspravi o izvješću o stanju i upravljanju robnim zalihama za 2007. godinu, nezavisni Dragutin Lesar podsjetio je na malverzacije firmi koje su od Ravnateljstva robnih zaliha kupile robu i nikada je nisu platile.
- Osnivale su se tvrtke poput Tutti Frutti koja je 2005. ostala dužna 8 milijuna kuna, otišla u stečaj, a vi ste joj otpisali dug. A takvih Tutti Fruttija i crknutih zečeva ima koliko hoćeš. U robnim rezervama uz sve ostalo ima i kukuruza za životinje. Ima li i sijena u robnim rezervama? Pa pošaljite ih na Brijune da životinje ne budu gladne - rekao je Lesar. HDZ-ov Krunoslav Markovinović odgovorio mu je da su takve firme nastajale prije 2004, te da su ih rješavali tako da su ih tužili ako nisu otišle u stečaj. Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Miljenko Pavlaković naglasio je kako su svi podaci u izvješću točni, te da su za sve nepravilnosti pokrenuti sudski postupci. Istaknuo je da su prihodi robnih zaliha u 2007. godini 250 milijuna kuna, rashodi 212 milijuna kuna, dok se potražuje 874 milijuna kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message