Obavijesti

News

Komentari 3

Ličanku (65) prevarili preko WhatsAppa za par tisuća eura

Ličanku (65) prevarili preko WhatsAppa za par tisuća eura
1

Policija je ovim povodom upozorila građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije da ne bi postali žrtve prijevara

VIDEO

Policija u Otočcu zaprimila je prijavu 65-godišnje Ličanke koja je prevarena za nekoliko tisuća eura jer je nepoznatoj osobi uplatila novac za troškove nepostojećeg nasljedstva u Francuskoj, izvijestila je u petak Ličko-senjska policija.

Prevarena žena je komunikaciju putem mobilne aplikacije WhatsApp s nepoznatom osobom održavala od prosinca 2018. godine, da bi 24. rujna 2020. na više bankovnih računa, u svrhu navodnih troškova postupka nasljeđivanja, uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija je ovim povodom upozorila građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije da ne bi postali žrtve prijevara.

Dobio 35 dana zatvora, vozio s oduzetom vozačkom bez pojasa
Dobio 35 dana zatvora, vozio s oduzetom vozačkom bez pojasa

- Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 - stoji u priopćenju.

Internetske prijevare, dodaju iz policije, sve je češći načina izvršenja kaznenih djela, a svakome treba odmah postati sumnjivo ako im se obećaje brza zarada i to bez posla. Sumnjivi trebaju biti i zahtjevi za malim donacijama i pomoći te zahtjevi da im se daju preslike ili fotografije osobnih iskaznica, bankovnih kartica i drugi osobni podaci.

Pijana vozačica (23) počinila je prekršaje u visini 63 tisuće kuna
Pijana vozačica (23)  počinila je prekršaje u visini 63 tisuće kuna

Dobro treba promisliti i prije nego se klikne na određeni link i obavi spajanje na određeni servis ili odgovara na nepersonalizirane poruke, a koje su nerijetko napisane velikim slovima.

- Naučite što prije prepoznati lažni email i prijevaru, ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu i bez velikog napora donijeti bogatstvo - zaključuju u policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa