Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Liječnici krenuli u 'bijeli štrajk', najavili prosvjed ispred Vlade

Iz Hrvatske liječničke komore u priopćenju ističu kako su liječnici šokirani izmjenama koje je u Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti unio resorni ministar Milan Kujundžić

14 komentara

Liječnici koncesionari primarne zdravstvene zaštite, nezadovoljni Nacrtom prijedloga novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, najavili su da od utorka kreću u bijeli štrajk, što znači da će pacijente pregledavati sporije, odnosno odrađivati svoj posao unutar limita koji im plaća HZZO, a to bi moglo stvoriti velike gužve u čekaonicama.

PORUKA LIJEČNIKA KUJUNDŽIĆU Dosta im je: Idu na prosvjed, ali svi pacijenti će biti zbrinuti...

Iz Hrvatske liječničke komore u priopćenju ističu kako su liječnici šokirani izmjenama koje je u Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti unio resorni ministar Milan Kujundžić nakon završene javne rasprave o tom zakonskom tekstu. Stoga apeliraju na premijera Andreja Plenkovića i ministra Kujundžića da ne usvajaju zakon u predloženom obliku jer će, upozoravaju, izazvati dugoročne neželjene posljedice za primarnu zdravstvenu zaštitu, pacijente i liječnike.

Ne bude li bijeli štrajk donio željene rezultate, iz Komore najavljuju prosvjed liječnika na Markovom trgu za 27. lipnja, kada bi se Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti trebao naći na sjednici Vlade.

PROSVJED LIJEČNIKA Liječnici se bune: Novi zakon suprotan svemu što smo tražili

Udruge koje okupljaju liječnike primarne zdravstvene zaštite traže da se poštuju jamstva koja su dobili tijekom javne rasprave - da će liječnici moći sami birati žele li raditi kao privatnici ili zaposlenici domova zdravlja te da se u zakonski tekst vrati mogućnost prijenosa prava na ordinaciju.

U udrugama su uvjereni da je ministar Kujundžić, koji se do sada zalagao za spomenute promjene, popustio pod političkim pritiskom jer se tako, kažu, želi dodvoriti županima koji žele kontrolirati tko će od liječnika moći ići u privatnike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message