Obavijesti

News

Komentari 18

Liječnici su rekli da je gotovo, a onda se malena (1) probudila

Liječnici su rekli da je gotovo, a onda se malena (1) probudila
1

Jednogodišnja djevojčica se dva mjeseca nije budila iz kome, a doktori su preporučili roditeljima da isključe aparate koji je održavaju na životu. Roditelji su odbili...

VIDEO

Djevojčica (1) se probudila iz kome deset dana nakon što su njeni roditelji dobili bitku na sudu da ostave djevojčicu na aparatima. Nisu htjeli dopustiti liječnicima da je isključe s aparata, prenosi Metro.

Marwa iz Marseillea, koja ima i sestru blizanku, je stavljena u induciranu komu u rujnu jer je bila teško bolesna i borila se s virusom koji je napao njen živčani sustav.

S obzirom da se puna dva mjeseca beba nije budila, doktori su savjetovali da je vrijeme da se beba isključi s aparata koji je drže na životu. Tvrdili su da i ako se probudi da će imati velikih zdravstvenih problema.

Njeni roditelji, koji su podrijetlom iz Alžira, odlučili su da nije vrijeme da dignu ruke od svoje kćeri. Pokrenuli su kampanju "Ne bez moje Marwe". Sakupili su 114.000 potpisa podrške. Sud je dozvolio da Marwa bude priključena na aparate dodatna dva mjeseca.

Samo deset dana kasnije, dogodilo se ono za što su se roditelji danima molili, Marwa je otvorila oči. Liječnici su potvrdili da svi njeni organi funkcioniraju normalno i da se nastavlja liječenje, ali da svaki dan napreduje sve više.

- Kada joj pričam, čuje moje riječi i reagira na njih, nekad mi se i nasmiješi - tvrdi majka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.