Obavijesti

News

Komentari 39

Liječnik ga poslao kući pa je umro nakon četiri dana

Liječnik ga poslao kući pa je umro nakon četiri dana
6

Mladić Laslo Kaser (27) žalio se da ga boli glava. Liječnik ga nije ozbiljno shvatio. Četiri dana nakon toga Laslo se nije probudio, a našla ga je majka

VIDEO

Mladi Baranjac Laslo Kaser (27) iz Batine, danima je podnosio jake glavobolje i žalio se na stalni pritisak u glavi zbog kojega je nekoliko puta gubio svijest i sjećanje. Odlučio je otići liječniku. Nakon što mu je 5. rujna navečer pozlilo, njegova ga je liječnica hitno uputila u osječku bolnicu na pregled neurologu. Došao je neurologu Stjepanu Juriću no, čini se da je zdravstvene probleme mladog Baranjca liječnik nije ozbiljno shvatio.
- Pregledao ga je u nekoliko minuta i prema ovome što je napisao u nalazu, pregledao ga je uglavnom vizualno. Laslo je stalno bio nasmijan pa je liječnik vjerojatno mislio da je on samo došao po bolovanje. Otpustio ga je kući bez ikakve dijagnoze napisavši da je neurološki on posve zdrav. Četiri dana nakon toga Laslo se nije probudio. Našla sam ga ujutro mrtvog u krevetu. Vrat mu je bio sav plav. Njegova liječnica kaže da je to bio izljev krvi u mozak, a simptome toga neurolog je mogao prepoznati - kaže Laslova majka Borbala dodajući kako je njen sin prije par godina imao tešku prometnu nesreću u kojoj je ozlijedio glavu no, neurolog ni to nije uzeo u obzir niti je pogledao nalaze. Nakon što su očajni roditelji sahranili sina, nazvali su doktora Jurića i rekli mu kako mu je pacijent preminuo par dana nakon pregleda i zaprijetili mu tužbom, a on ih je pozvao da dođu k njemu na razgovor rekavši kako je Laslo preminuo od srca.
- To nije točno, ali mi to sada ne možemo dokazati jer nismo zatražili obdukciju. Želimo samo upozoriti liječnike da rade svoj posao kako spada. Da ga je doktor poslao na CT glave, Laslo bi sada bio živ - kaže majka dodajući kako se Laslo prije mjesec dana zaručio i trebali su se vjenčati iduće godine. Inače je on radio kao DJ i u Baranji ga svi znaju pod nadimkom DJ Šok. Komentar bolnice nismo uspjeli dobiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.