Obavijesti

News

Komentari 17

'Bilo je odmah jasno da neki od vatrogasaca nemaju šanse'

'Bilo je odmah jasno da neki od vatrogasaca nemaju šanse'
1

Stanje u kojem je bio doveden Tomislav Crvelin bilo je nespojivo sa životom, no uspio sam s njim komunicirati, ispričao je liječnik Marin Labar na suđenju Slavici

VIDEO

Vidio sam brojne ozljede, ali to što sam vidio kad su doveli stradale vatrogasce, duboko me potreslo i bio je to jedan od najtraumatičnijih dana u mom poslu, ali i u mom životu. Dugo nisam prestajao razmišljati o tome. Rekao je ovo zadarski liječnik Marin Labar u nastavku suđenja Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca.

- Neki vatrogasci bili su pougljeni i već nam je tada bilo jasno da je tu nemoguće preživljavanje. Stanje u kojem je bio doveden Tomislav Crvelin bilo je nespojivo sa životom, no uspio sam s njim komunicirati. Bili su žedni, no voda im se ne smije dati, nego infuzija. Operirali smo Franu Lučića oko ponoći. Razgovarao sam s vatrogascima i samo su govorili da su stradali, da su sprženi, ali ne i kako – rekao je Labar te opisao da su zbog malog kapaciteta zadarske bolnice dva vatrogasca umjesto u jedinici intenzivne njege morala biti smještena na odjel.

Posebno ga je neugodno iznenadilo što po vreće s odjećom vatrogasaca na odjel kirurgije danima nitko nije dolazio od nadležnih zbog vještačenja.

Liječnik Tihomir Dunatov svjedočio je o ozljedama vatrogasaca, koji su se žalili na bolove, te opisao da je jednom od njih, kada je doveden u bolnicu, kopča pojasa bila zabijena u leđa.

Liječnik Domagoj Morović svjedočio je o razgovoru s jedinim preživjelim vatrogascem Franom Lučićem.

- Rekao mi je da su gasili požar na Kornatu, da su hodali prema krušci s vodom i da su bježali od vatre, ali da ih je vatra prešla – rekao je Morović.

Svjedočio je i kirurg Ivan Rakvin koji je također razgovarao s preživjelim Franom Lučićem.

- Sjećam se da me pitao kako su njegovi kolege – rekao je Rakvin.

Suđenje za kornatsku tragediju nastavlja se 28. ožujka ispitivanjem istražnih sudaca Igora Ninića i Branka Ivića.

>>> Više pročitajte na Večernji.hr



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak