Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Liječnik sam izgradio stroj za dijalizu da spasi dijete

Millie Kelly otkazali su bubrezi na operaciji koja joj je trebala spasiti život. Imala je samo 2,7 kila i bila je premala čak i za minijaturni stroj za dijalizu...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
4 komentara

Millie Kelly iz Newcastlea u Velikoj Britaniji bubrezi su potpuno otkazali nakon operacije koja joj je trebala spasiti život. Bila je premala za opremu za dijalizu te nije imala velike šanse za preživljavanje. No jedan liječnik bio je dirnut njenom borbom te je u garaži svoje kuće izradio poseban stroj za dijalizu za Millie. Nakon što je dva tjedna provela spojena na mini verziju stroja za dijalizu, Millie se počela oporavljati, a danas, dvije godine poslije, je zdrava i vesela. Pedijatar Malcolm Coulthard, koji je potpuno sam napravio mašinu, nada se da će ministarstvo zdravstva uzeti u obzir njegov stroj te da će on poslužiti i drugoj djeci. Millie je rođena s gastrošizom, odnosno rupom u trbušnom zidu zbog čega su joj se crijeva razvila izvan tijela. Dok su joj operacijom pokušavali vratiti organe u tijelo, počeli su joj otkazivati bubrezi. Bez njih joj je trebao stroj za dijalizu kako bi pročišćavao krv. Kako je imala samo 2,7 kilograma, bila je premala čak i za dječji stroj za dijalizu.
- Bila sam očajna kad su mi rekli da se neće izvući. Mislili smo da nema nade, svaki sat koji je preživjela smatrali smo darom. Čuvši da osoblje gradi stroj posebno za nju, morali smo ga isprobati - rekla je majka Rebecca (21) i dodala da je neizmjerno zahvalna liječniku koji je sada i drag obiteljski prijatelj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message