Obavijesti

News

Komentari 117

Preminuo liječnik iz Slavonije, imao je korona virus: 'Snimka pluća bila mu je stravično loša'

Preminuo liječnik iz Slavonije, imao je korona virus: 'Snimka pluća bila mu je stravično loša'

Bio je omiljen u Čačincima, živio je tu, svi su ga poznavali, rekla je Željka Perić, liječnica koja ga je mijenjala u ordinaciji. Prošli tjedan su ga hitno prevezli u respiracijski centar u Osijeku, gdje je preminuo

Liječnik Stevo Vejić iz Čačinaca koji je bolovao od Covida-19 preminuo je u osječkoj bolnici.

- Prošlog je ponedjeljka hitno odvezen u bolnicu. Stanje mu je bilo toliko loše da je bio gotovo dezorijentiran. U bolnici su mu napravili snimku pluća koja je bila stravično loša. Prevezen je hitno u respiracijski centar u Osijeku, gdje je nažalost i preminuo - rekla je za Dnevnik.hr Željka Perić, liječnica koja je doktora Vejića i mijenjala u ordinaciji.

Kaže da su bili obiteljski prijatelji te da je on bio omiljen u Čačincima, gdje je živio i svi su ga poznavali te je išao i u kućne posjete pacijentima.

'Od korona virusa umro liječnik obiteljske medicine u Slavoniji'
'Od korona virusa umro liječnik obiteljske medicine u Slavoniji'

- Imao je koronavirus, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je od njega preminuo. No imao je rizični faktor, nažalost njegova je boljka bila pretilost. Ne znam je li bolovao od drugih kroničnih bolesti jer nisam bila njegova liječnica - rekla je Perić.

Kaže da je Vejić bio branitelj, ranjen je u Domovinskom ratu, ali nije htio u mirovinu jer je volio pomagati pacijentima.

Od njega se oprostila i Općina Čačinci. 

- Malo tko se u našim Čačincima upisao u osobnu kartu tolikom broju mještana kao naš doktor Vejić. Preko 25 godina nesebično je brinuo, liječio, suosjećao i bio prijatelj svakom svom pacijentu. Izgubili smo ljudsku i intelektualnu veličinu koju smo često uzimali zdravo za gotovo, a koju će biti jako teško zamijeniti - navode na stranicama Općine.