Obavijesti

News

Komentari 305

Linić prebacio odgovornost na bivšu šeficu Porezne Uprave

Linić prebacio odgovornost na bivšu šeficu Porezne Uprave
2

Na stranicama Ministarstva financija objavljeno je pismo ministra Linića upućeno premijeru Milanoviću u kojem tvrdi kako je za sve odgovorna bivša šefica Porezne

VIDEO

O slučaju Spačva na internetskim stranicama Ministarstva financija objavljeno je očitovanje ministra Slavka Linića. 

Linić je u spisu odgovornost prebacio na sada bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec, koja je zbog optužbi i pokrenute istrage zbog navodnog stopiranja ovrhe nad tvrtkom OLT, prošlog tjedna podnijela ostavku. 

- U travnju 2014. obaviješten sam o nalazu ravnateljice Čavlović-Smiljanec da je zemljište u predstečajnom postupku Spačva d.d. precijenjeno te da su velike razlike u procjenama. Kako me je ravnateljica o tome osobno obavijestila tijekom travnja 2014., a sudska odluka je donesena u svibnju 2013. zaključio sam da je sa ulaskom novog vlasnika i potpisanim Sporazumom s ostalim vjerovnicima predmet predstečajne nagodbe zaključen.

Uputio sam ravnateljicu, s obzirom da procjena Područnog ureda Vukovar odstupa od procjene vještaka, da učini novu procjenu jer sam ocijenio da možemo zbog eventualnih kriminalnih radnji pokrenuti postupak naknade štete od sudskog vještaka i revizora društva Spačva d.d.

Smatram da je neodgovorno prozivanje svojih suradnika od strane gospođe Čavlović-Smiljanec za novi izbor sudskog vještaka, iz razloga što je za dodatnu procjenu bila osobno zadužena. Temeljem pristigle nove procjene ne nalazim elemenata prijevare i kriminalnih radnji, a to znači niti eventualnog zahtjeva za naknadu štete.

S obzirom na pismo ravnateljice Čavlović-Smiljanec od 2. svibnja o.g. koji ste mi uputili, postavlja se pitanje što je to ravnateljica poduzela pravovremeno - stoji u pismu.

>>> U novom broju tjednika Express od 2. svibnja pročitajte tajni dosje šefice Porezne uprave i sve o SDP-ovoj igri prijestolja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 305
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.