Obavijesti

News

Komentari 65

Linić tvrdi: Premijer je mogao promijeniti poziciju Ine, ali nije

Linić tvrdi: Premijer je mogao promijeniti poziciju Ine, ali nije
1

Najveća tragedija je što sam bio član Vlade koja u dvije i pol godine to nije dovela do kraja, kazao je bivši SDP-ovac i bivši ministar financija u Milanovićevoj Vladi

VIDEO

Nakon presude Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL Slavko iznio je svoje viđenje situacije u toj kompaniji. Unatoč odlukama koje je donijela vlada na čelu s osuđenim bivšim premijerom, Linić je ustvrdio je da Zoran Milanović u posljednje dvije i pol godine bio neodgovoran jer nije promijenio pozicije Ine iako se to moglo učiniti.

- Odluka Sanadera da se dozvoli da MOL pređe 25 posto plus jednu dionicu i da uđu u novu akviziciju bila je pogrešna jer se već tada vidjelo da Mađari nemaju želje razvijati niti istraživanje nafte i plina niti preradu nafte u obje rafinerije što je bio dio obveza po ugovorima. Ali, najveća tragedija što sam bio član Vlade koja u dvije i pol godine to nije dovela do kraja - kazao je bivši SDP-ovac i ministar financija u Milanovićevoj Vladi.

 Prema tome predsjednik Nadzornog odbora i premijer nose odgovornost u ove dvije i pol godine zato što nije trebalo ovako biti. Neovisno o ugovoru s MOL-om koji je potpisao Sanader bitno se moglo promijeniti poziciju Ine i trebalo je nešto odlučiti. Premijer je na sebe uzeo taj teret. Bio je neodgovoran, kaže Linić

Podsjetio je da je s tog posla nasilno maknut iako o toj tematici jako puno zna, ali prihvatio je da premijer Milanović kao prva osoba u Vladi preuzme odgovornost.

- Kako je završilo to vidite i sami. Nema promjena, zatvaraju se rafinerije, nema istraživačkih radova i vrlo jasna poruka našeg partnera MOL-a, on želi od Ine trgovačku kuću za prodaju derivata u Hrvatskoj koji se neće proizvoditi u Hrvatskoj. To je rezultat dvije i pol godine rada ove Vlade, odgovornost Zorana Milanovića - ustvrdio je.

Kazao je da je taj posao Milanovića realizirao predsjednik Nadzornog odbora Ine koji u dvije i pol godine nije zaustavio otpuštanje ljudi, prekid ulaganja niti je zaustavio razmišljanja da rafinerije u Sisku i Rijeci ugase.

- Prema tome predsjednik Nadzornog odbora i premijer nose odgovornost u ove dvije i pol godine zato što nije trebalo ovako biti. Neovisno o ugovoru s MOL-om koji je potpisao Sanader bitno se moglo promijeniti poziciju Ine i trebalo je nešto odlučiti. Premijer je na sebe uzeo taj teret. Bio je neodgovoran - zaključio je Linić.

'To je tragedija. Ina je trebala biti ogroman igrač'

Podsjetio je kako je radio u Ini koja je u to vrijeme proizvodila derivate nafte za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i dobrim dijelom Srbije. Napomenuo je da Ina danas ne proizvodi niti za 50 posto hrvatskog tržišta.

- To je jednostavno tragedija, jer Ina nije trgovačko društvo, Ina je proizvodna kompanija, znanstvena kompanija, razvojna kompanija i ona je trebala biti ogroman igrač - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.