News

Komentari 0

Lino Červar je od grada Umaga dobio nagradu za životno djelo

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga, gradskom su vijeću upućeni prijedlozi javnih priznanja Grada Umaga za 2019. godinu, a za nagradu za životno djelo predložen je Lino Červar

Kako stoji u obrazloženju prijedloga, Lino Červar svoju je rukometnu karijeru započeo je 1974. godine. Najveća postignuća vežu se za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju koju je vodio osam godina, a koja je u to vrijeme ostvarila velike uspjehe i primila brojne medalje. Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila zlato.

Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine momčad je ponovo osvojila zlato. Na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine te u Hrvatskoj 2009. godine, osvojili su srebro. Na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine te u Austriji 2010. godine, reprezentacija pod vodstvom izbornika Červara osvojila je srebrne medalje.

Osim navedenog, Lino Červar ima i tri medalje s Mediteranskih igara. Na hrvatskoj klupi je osvojio zlato u Tarragoni 2018. godine. U konačnici, 2020. godine na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj u finalnoj utakmici između Hrvatske i Španjolske, Lino Červar je s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom osvojio hvalevrijedno srebro i upisao još jedan uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

POGLEDAJTE VIDEO: Nepoznato o Lini Červaru

Kroz cijelu svoju profesionalnu karijeru, s ponosom je isticao pripadnost Umagu te time promovirao grad u kojem je započeo svoj profesionalni put, a kao najuspješniji izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije svojim umijećem i ostvarenim uspjesima u sportu, oduvijek je bio ponos Umaga i Umažana.

Kako ovogodišnja epidemiološka situacija nije dopustila održavanje bilo kojih manifestacija, pa ni obilježavanje Dana Grada Umaga 6. svibnja, nagrada za životno djelo te priznanja bit će uručena na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga posvećenoj Danu Grada, a točni datum održavanja iste tek treba se odlučiti. 

Najčitaniji članci