Obavijesti

News

Komentari 90

Rusi tvrde da su ubili 74 hrvatska plaćenika. Tisuće odaju počast ubijenom aktivistu

Rusi tvrde da su ubili 74 hrvatska plaćenika. Tisuće odaju počast ubijenom aktivistu

Ušli smo u 116. dan ruske invazije na Ukrajinu. Putin je održao govor te iznio crne prognoze za Europu, rekao da sankcije protiv Rusije nisu imale šansi te zaprijetio hipersoničnim oružjem

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.07

Rusija i Ukrajina su razmijenile zarobljenike

22.00

Ukrajina planira nastaviti mirovne pregovore s Rusijom krajem kolovoza

Kijev namjerava nastaviti mirovne pregovore s Rusijom do kraja kolovoza nakon što provede operacije protunapada, rekli su ukrajinski dužnosnici u subotu, dok se na istoku zemlje nastavljaju teške borbe

Ukrajina će tada biti u boljoj poziciji za pregovore, rekao je glavni kijevski pregovarač David Arahamija u intervjuu s medijskom kućom Voice of America, no nije naveo pojedinosti strategije. 

Mirovni pregovori dvije strane su u zastoju. Krajem ožujka, Kijev je kazao da je spreman odreći se ambicija za članstvo u NATO-u u zamjenu za međunarodna jamstva sigurnosti.

Rusija pak zahtijeva demilitarizaciju svoga susjeda i ustupanje teritorija istočnih regija Donjecka i Luhanska.

 

20.32

Rusi raketirali skladište goriva

 

19.30

Guverner Harkiva: Ruski projektili pogodili plinaru na istoku Ukrajine

Više ruskih projektila pogodilo je danas su plinaru u okrugu Izjum na istoku Ukrajine, objavio je danas Oleh Sinehubov, guverner regije Harkiv. 

- Izbio je velik požar, vatrogasci su ga lokalizirali - objavio je Sinehubov na Telegramu.

19.11

Rusija šalje velik broj pričuvnih vojnika u Sjeverodonjeck, kaže ukrajinski guverner

Rusija šalje velik broj pričuvnih vojnika u Sjeverodonjeck s drugih bojišta kako bi ostvarila potpunu kontrolu nad ovim istočnim gradom na prvoj crti bojišta, kazao je u nedjelju guverner ukrajine regije Luhanska

"Danas, sutra ili prekosutra potrošit će sve rezerve koje imaju... budući da ih ondje već ima toliko mnogo, doseći će kritičnu masu", poručio je guverner regije Luhanska Serhij Hajdaj putem državne televizije.

Kazao je da ruske snage već upravljaju većim dijelom, no ne i cijelim Sjeverodonjeckom.

Dok je Rusija zauzela stambena područja grada, ukrajinske trupe zabarikadirale su se u industrijskim zonama i kemijskoj tvornici.

Po britanskim obavještajnim službama, ruske snage su vjerojatno nastavile napredovati na južnoj osovini Popasna, s koje nastoje opkoliti džep oko Sjeverodonecka s juga, .

Komentari 90