Obavijesti

News

Komentari 91

Dalićev otac otkrio: 'Imao sam problema, zamalo sam umro...'

Dalićev otac otkrio: 'Imao sam problema, zamalo sam umro...'
7

Otac hrvatskog izbornika, Ivan Dalić je nevjerojatno smiren. Kaže, bit će kako bude, gledat će utakmicu sa suprugom u obiteljskoj kući ispod crkve na Gorici

VIDEO

Livno 'gori'! Gotovo da nije bitan rezultat nedjeljne "utakmice stoljeća", u rodnom mjestu našeg izbornika Zlatka Dalića sprema se fešta na svakom kraju i kantunu; od Brine, dijela Livna gdje je Zlatko odrastao, preko uličica u centru i glavnog gradskog trga. Razlika je u nijansama – prije obračuna s Francuzima se peče odojak od 120 kg, janjetina, kotao,..., a ako kojim slučajem Hrvatska postane svjetski prvak u nogometu, onda će slavlje trajati noć i dan.

Vruća atmosfera osjetila se već u rano jutro, gotovo po cijelom gradu vijore zastave Hrvatske i Herceg-Bosne, na prozorima i balkonima, ispred kafića, po autima, na motociklima (čak i na onim sportskim, dok je kaciga ovdje teška opcija), župnom uredu, a svaki drugi prolaznik je u dresu "na kockice".

Doček Daliću u Livnu se organizira za 23. srpnja (Zlatkov nećak, sin Mirana Dalića, je u organizacijskom odboru), dolazi Mate Bulić i mnogi drugi.

Iako su Vatreni već napravili povijesni uspjeh, pobjeda nije imperativ, mnogi naši sugovornici su optimisti. Traže se svi znaci, a onaj "ključni" je trzanje oka Marka Rode...

Otac izbornika, Ivan Dalić je pak nevjerojatno smiren. Kaže, bit će kako bude, gledat će utakmicu sa suprugom u obiteljskoj kući ispod crkve na Gorici.

- Ne volim gužvu, to je za mlade, tamo ne čujem dobro, a i propustim samu utakmicu. Gledao sam sve, nema nerviranja, dok stariji sin Miran ne može odgledati niti jednu. Zove me Zlatko, naravno, jučer se baš javio, pita kako sam. Prije pet-šest dana sam se vratio iz toplica, imao sam problema, skoro sam umro. Ali srećom su brzo intervenirali, prvo u bolnicu u Split, a onda poslije na rehabilitaciju u toplice. Da ti pravo kažem, ne sjećam se ni kako sam stigao u Split ni tih nekoliko dana. Ali hvala Bogu, sad je sve pod kontrolom. U toplicama sam bio u apartmanu, Zlatko je nazvao prijatelje, sredio sve - kaže nam Ivan Dalić dok provodi svoj ritual u dvorištu.

Čita, naime, sve novine, donose mu ih kćer Mladenka i Miran. Donosili su tisak i kad je bio u bolnici, pročita sve od korica do korica. I zanimljivost – Zlatko je došao kao iznenađenje, preko deset godina je razlika između njega i brata. Dobro da je tako...

- Kao još dječak Zlatko je počeo mali nogomet u momčadi Čulin Mlin, koji je tada bio najjača momčad, prije poznatog Seljaka iz Livna. Ulazio je s klupe kao 13-godišnjak, a kasnije je otišao u Troglav, gdje je znao nekoliko puta proći s jedna strane terena na drugu i zabiti gol. Onda u Hajduk pa dalje... - prepričava šurjak Ivana Dalića.

Ivica naime često svrati do sestre i njenog muža, nazdravi se pobjedama i provjeri "zdravstveni bilten".

Kao i svi u Livnu, utakmicu na iglama čeka Ćipi Draško, legenda ne samo ovdašnjeg nogometa, koji je također pratio Zlatkov nogometni put.

- Ma on ti je na čisto poštenje dobro prošao u životu. Takav je bio i kao dječak, i kasnije kad je odrastao, pravi kršćanin. Tako je i danas, dobro je rekao momcima – što ću vam govoriti kako igrati, to znate bolje od mene. Vi se dogovorite, pošteno i odgovorno, tko može igrati, zbog ozljeda, i dati maksimum. To je to, on je od momčadi napravio klapu, nešto slično kao i Ćiro '98. Uostalom, na njega je kao trenera puno utjecao upravo Blažević - smatra Ćipi, koji se pak pomalo pribojava francuske ekipe.

O poštenju Zlatka Dalića sve zna i Zdravko Barač, vlasnik prostora gdje je Zlatko Dalić, prije negoli je ozbiljno krenuo u trenerske vode, držao videoteku.

- To je bilo prije interneta pa mu je posao išao, ali bitno je da je Zlatko prvenstveno dobar čovjek - nije od puno riječi Zdravko, u čijem kafiću (i oko njega) se organizira "domaća" fešta i gledanje utakmice. Došli su mnogi, i znani i neznani, i svi su bili dobrodošli kao u svoju kuću.

O važnosti ove utakmice govori i to da je na jutarnjoj misi u crkvi Svih Svetih u središtu Livna i fratar rekao narodu da navija!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.