Obavijesti

News

Komentari 139

Ljubas je bio meta napada, u bolnici ga sada čuva policija

Ljubas je bio meta napada, u bolnici ga sada čuva policija
17

Poduzetnik Michael Ljubas, koji je vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno, ranjen je u ponedjeljak u Selskoj ulici, u blizini Inine benzinske crpke

VIDEO

Poduzetnik Michael Ljubas koji je, među ostalim, vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno ranjen je u ponedjeljak navečer u Selskoj ulici, u blizini Inine benzinske crpke. Policija je napad okarakterizirala kao pokušaj ubojstva.

Nepoznati počinitelj, ili više njih, prišao je Ljubasu i počeo mahnito pucati u njegovom smjeru dok je on izlazio iz svoje Honde Accord. Napadač je ispalio više metaka, a jedan od njih Ljubasa je pogodio u lijevu natkoljenicu. Ostali meci pogodili su Hondu Accord i VW Caddy koje je bio parkiran sa strane. Neslužbeno, počinitelj je koristio oružje s prigušivačem.

POGLEDAJTE VIDEO: Upucan Michael Ljubas

Pokretanje videa...

24sata Video 00:15

Žrtva planiranog napada?

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je bio meta napada , a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske postaje. Naime, policija ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj pljačke.

Na očevidu su uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

Goran Jakuš/Pixsell

Odvjetnik Hodak: Ranjen je tijekom pljačke

No odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio kako je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

- Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi - smatra Zvonimir Hodak, koji dodaje da je Michael Ljubas pogođen metkom u bedro .

Izvan životne opasnosti

Ljubasu je pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica.

Prijatelji koji su noćas stigli u bolnicu kazali su nam kako je Ljubas bio na operaciji i da su im liječnici rekli da je izvan životne opasnosti. U bolnicu je brzo stigla i njegova obitelj. Ljubasa u bolnici čuva policija .

Goran Jakuš/Pixsell

Napad osudio HND

Napad na Ljubasa osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

- Ne znam niti motive niti detalje tog slučaja, no osuđujem svaki napad na bilo koga. A s obzirom da je gospodin Ljubas vlasnik barem jednog medija, kada budemo znali više detalja, vezano uz tu informaciju da je on pogođen, obratit ćemo se i priopćenjem - poručio je predsjednik HND-a Saša Leković .

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Igor Fejzagić/24sata

Borba s dugovima

Ovog ljeta objavljeno je da tvrtke u Ljubasovom vlasništvu imaju nešto više od 70 milijuna kuna poreznih dugova.

Doduše u rujnu je Ljubasova tvrtka “Elektropromet d.d.” objavila izmijenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja za predstečajnu nagodbu. U njemu je predložen reprogram duga od 10,3 milijuna kuna do 2019. godine. Do kraja ove godine planiran je prihod od 23,3 milijuna kuna, a do 2019. godine dodatno bi se smanjili rashodi.

Nedavno je nastavljena predstečajna nagodba i Jadran-produkta, najvećeg poreznog dužnika u zemlji, i tvrtke Auto centar Zagreb.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192