News

Komentari 4

Ljubavna poruka u boci kod otoka Zlarina: 'Bili smo sretni što smo je baš mi pronašli'

Ljubavna poruka u boci kod otoka Zlarina: 'Bili smo sretni što smo je baš mi pronašli'

Društvo je u srijedu pronašlo poruku u boci tijekom izleta brodom. Kad su izvukli papire, vidjeli su da je strani jezik pa su je preveli na internetu i shvatili kako se radi o ljubavnoj poruci

Izlet brodom je za društvo iz Zagreba postalo uzbudljivije kad su pronašli poruku u boci koja je plutala kod otoka Zlarina,

- U srijedu smo Išli na izlet brodom na zapadnu stranu otoka Zlarina te smo oko 17 tijekom kupanja našli bocu kako pluta u moru i primijetili da je u njoj papir. Bili smo jako uzbuđeni što smo našli poruku u boci, i odmah smo izašli na stijene kako bi ju otvorili. Unutra su bila dva papira, koja su bila ispunjena tekstom - rekla je Lada iz Zagreba koja je pronašla bocu. S obzirom na to da im je jezik bio nepoznat, tekst su preveli s Google translatorom i otkrili kako se radi o ljubavnoj poruci na češkom jeziku.

 

U poruci je pisalo:

'O Moja ljubavi, prošlo je nekoliko godina otkako sam prvi put došao, kad sam te imao priliku prvi put vidjeti, obratiti ti se. Uvijek samo iz daljine i na kratak trenutak - započinje nepoznati autor.

- Tada je prije godina bila vedra i mirna noć. Imao sam dovoljno vremena, nikome se nije žurilo, a potok inače uzburkanih voda krenuo je pravom smjeru. Toga se sjećam i dan danas. Što sam Ti bio bliže, svjetioniku koji je sjao nadaleko, to sam više podlegao prirodnim ljepotama. Bila je to lijepa noć, malo hladnoće, vedro nebo i sama zvijezda. - dalje piše.

- Obiđi cijeli svijet, želim da budeš sretna, kao što sam i ja bio sretan sa svakim pogledom i dodirom kojeg si mi davala. Da se bar probudim pored tebe, da te gledam u oči, da se smijem, da vodim ljubav s Tobom. To su stvari za kojima žudim, cijelim tijelom. Poslat ću ti ovu poruku, ljubavi, poslat ću je morem, možda ti jednog dana dođe, možda ne. Ali znam jednu stvar: volim te - piše u pismu.

 

- To je bilo ljubavno pismo! Zadnja rečenica nas je najviše oduševila : 'Možda će nam veća sila ostaviti sidro na brodu, možda ne. ali znam jednu stvar ... volim te'. Bili smo jako sretni i oduševljeni što smo baš mi našli tu poruku, iako je sama po sebi malo tužna. odlučili smo poruku vratiti nazad u more kako bi možda stigla u prave ruke. S obzirom da sa sobom nismo imali staklenu bočicu, a ova nam se razbila, uzeli smo papire sa sobom, te ćemo ih vratiti prvom prilikom kad brodom odemo što dalje od obale, kako bi poruka otišla što dalje - priča nam Lada, te dodaje da su im se papir i bočica činili novima, misle da se radi o poruci nedavno pisanoj.

 

Najčitaniji članci