Lifestyle

Komentari 0

Poruka skrivena ispod tla 1917. godine pronašla je put do unuke

Poruka skrivena ispod tla 1917. godine pronašla je put do unuke

Uz nekoliko rijetkih novčića, u boci za mlijeko bila su i dva pisma, jedno napisano na engleskom i jedno na talijanskom jeziku - koja su se na kraju vratila do autorove unuke

Vremenska bočica za mlijeko, koja je otkrivena zakopana ispod betonskog poda u mlinu Roslyn Grist u New Yorku, zadivila je mještane otkrivanjem istine o zgradi. Boca za mlijeko koja sadrži rukom napisana slova i rijetke novčiće otkrivena je nakon više od jednog stoljeća nakon što je skrivena.

POGLEDAJTE VIDEO: Arhitektica svojim rukama napravila kuću od gline

- Kapsulu je otkrio tim koji radi na obnovi zgrade, a bila je zakopana pod podom mlina Roslyn Grist u New Yorku. Vjeruju da je zakopana 1917. godine - tvrdi The Roslyn Landmark Society, tvrtka koja pruža informacije o povijesnim i arhitektonski značajnim građevinama.

Uz nekoliko rijetkih novčića, u boci su bila i dva pisma, jedno napisano na engleskom i jedno na talijanskom jeziku - koja su se na kraju vratila do autorove unuke. Englesko pismo napisao je Stephen Speedling, koji je posjedovao stolarsku radnju u gradu.

Talijansku bilješku napisao je Romolo Capparrello, koji je dizajnirao betonski krov konstrukcije. Pismo je preveo Andrea Fedi, profesor talijanskih i kulturoloških studija sa Sveučilišta Stony Brook, koji je objasnio da Romolo želi biti zapamćen po svom pionirskom radu na mlinu.

- Pažnja, ovo je dar koji vam dajem, Romolo Caparrelli izumio je betonski krov i zidove u obliku daske postavljene 1916. i 1917. Dakle, sjetite nas se, prvi zidar Romolo Caparrelli - napisao je.

Pam Story, Romolova unuka, potvrdila je da je rođen u mjestu Pico u Italiji, a kasnije je postao stanovnik Roslyna.

- Radio je na restauraciji mlina za zrno 1916. godine kada je trebao biti korišten kao muzej. Primijenio je jedinstveni stil štukature na vanjske dijelove i beton za podove i krov. Također je svoje inicijale stavio u štukaturu pored ulaza. Otac mi je rekao da je stavio staklenu posudu u zid zgrade s raznim sadržajem. Tako mi je drago što je to pronađeno i to u relativno dobrom stanju - izjavila je za Landmark Society. Po završetku restauracije, predmeti će biti izloženi kako bi ih posjetitelji mogli vidjeti.

-  Pronaći takav dio povijesti zaista je bogatstvo. Trebali bismo staviti svoju vlastitu malu poruku u bocu kad ponovo sastavimo ovu strukturu - rekla je članica Roslyn Landmark Societyja, Jennifer Lister, piše Mirror.

Najčitaniji članci