Obavijesti

News

Komentari 327

Ljubio pa uzeo lovu: Slovenke drhte zbog hrvatskog žigola...

Ljubio pa uzeo lovu: Slovenke drhte zbog hrvatskog žigola...
1

Emilio V. vrebao je dobrostojeće dame pred shopping centrima i šarmirao ih. Posudio je novac i nestao. Jedna od žrtava bila je poznata slovenska političarka

VIDEO

Pristupio mi je prije dvije godine u trgovačkom centru u Kopru. Bio je simpatičan, preplanuo, stasit i crnokos. Izgledao je kao pravi frajer s debelim zlatnim lancem oko vrata, a na kraju me je ostavio prevarenu i posramljenu, opisuje žena iz Slovenije odnos s markantnim Emiliom V. (63) iz Istre kojem se u Sloveniji sudi zbog prevare.

Nekoliko žena iz Slovenije prijavilo je fatalnog Istranina koji ih je, prema optužnici, uvukao u ljubavne veze, a zatim od njih izvlačio novac koji nikad nije vratio. Među njima je i visokopozicionirana zaposlenica jednog slovenskog ministarstva koja od muškarca iz Hrvatske potražuje nekoliko tisuća posuđenih eura. Druga je bila zaposlenica slovenskog suda. Žrtve ga opisuju kao klasičnog žigola i prevaranta.

- Predstavio mi se kao umirovljeni prvi časnik na prekooceanskim brodovima. Govorio je kako ima visoka primanja i predstavljao se talijanskim imenom. Poslije sam saznala da mu ni ime nije bilo pravo. Pala sam na njegovu priču i šarm da ima veliku kuću u Poreču, kuću u Hamburgu i Marbelli te stanove drugdje u svijetu.

Nakon nekoliko kava i upoznavanja naše druženje je preraslo u intimnu vezu. Na kraju te veze ostala sam bez nekoliko tisuća eura i shvatila sam da sam prevarena. Ono što sam poslije saznala je da je to njegov način života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna žena završila na psihijatriji

Od žena bi posuđivao novac i potom nestajao bez traga. Žrtava je puno, najmanje 20-ak, međutim, ne žele se eksponirati zbog sramote. Jedna žena iz Kopra je zbog njega i posuđenog novca završila na psihijatriji.

- On je klasični prevarant - govori naša sugovornica. Ona će svjedočiti na Općinskom sudu u Kopru gdje je u ponedjeljak počeo proces protiv zavodnika.

Prema optužnici, ženama koje je prevario pristupao je na isti način i uvijek "prodavao" sličnu priču. Ispred trgovačkih centara u Kopru i Ljubljani u ljetnim mjesecima parkirao bi svoj bijeli Mercedes hamburških oznaka i čekao priliku. Cilj su mu bile starije osamljene gospođe čiju financijsku moć procjenjuje po izgledu, odjeći, obući i torbama koje nosi.

Neke od prevarenih žena svoja su iskustva podijelila u slovenskim medijima.

- Nakon što je naša romansa počela, iznenada je počeo upadati u financijske poteškoće. Prvo je trebalo podmiriti nekakav sitni prometni prekršaj jer on nije mogao otići do Rijeke po novac koji ima u banci. To je bio prvi test. Nakon prometnog prekršaja trebao mu je novac za zdravstvene troškove za njegovu bolesnu majku. Dok sam shvatila da izvlači novac od mene, bilo je već prekasno - rekla je jedna žena slovenskoj TV postaji.

Žrtvama bi pričao tužnu životnu priču

Drugima bi ispričao tužnu životnu priču o tome kako ga se obitelj odrekla. Jednom je hitno trebao novac kako bi kupio parcelu od susjeda. Nekad je bio zadovoljan i s 200-300 eura.

- Plakao mi je na ramenu i jadao se kako je 30 godina radio na brodu, ali se zato otuđio od obitelji koja ga ne želi vidjeti. Nagovarao me je da kupim stan u Kopru, a on će mi kroz neko vrijeme vratiti novac kad se naplati od osiguranja. Sva sreća pa sam nešto predosjećala i nisam pristala na to - govori žrtva iz slovenskog primorja.

- Poslije sam sama počela nešto istraživati te sam saznala da je ženu iz Trsta uvalio u ozbiljne probleme kad ju je šarmirao i nagovorio da proda kafić te mu da novac jer mu hitno treba - dodala je žrtva.

Kažu da kad bi shvatio da mu žrtve više ne vjeruju, izmislio kako hitno mora poći u Rijeku kod svoje bolesne majke koja ima 90 godina i koja mu je sve na svijetu. Kako smo samo bile naivne, otkrila je jedna žena Slovenskim novicama.

Kad mu je rekla da ga je prozrela, zaprijetio kako će sve ispričati njezinoj djeci.

- Nevjerojatno je proračunat. Znao je sve moje slabe točke - rekla je ta žena.

Oštetio ih za desetke tisuća eura

Neke od žrtava su unajmljivale i privatnog detektiva kako bi mu ušao u trag. Pretpostavljaju da je žene ukupno oštetio za desetke tisuća eura.

Navodno se tijekom zimskih mjeseci sličnim zavodničkim hobijem bavi i u dalekom Tajlandu.

U ponedjeljak, nakon okončane rasprave ispred koparskog suda, osumnjičeni je muškarac fizički napao novinara Primorskih novica Danijela Ceka, koji ga je pokušao fotografirati.

- Kroz objektiv sam vidio da leti prema meni. U posljednji trenutak sam se izmaknuo i udario me je po ramenu. U svojih 20 godina novinarske karijere ovo nisam doživio - govori Danijel Cek koji je napad prijavio koparskoj policiji.

Zbog tog napada muškarac je na sudu zbog narušavanja javnog reda i mira kažnjen sa 166 eura. Suđenje mu se nastavlja početkom veljače.

'Ja imam dva milijuna eura, tri kuće i stan, nisam prevarant'

Ja imam novca koliko god hoću, samo u kešu imam dva milijuna eura, tri kuće i stan te nikad u životu nikoga nisam prevario ni za jedan kapučino. To što me na koparskom sudu optužuju da sam prevarant je laž i izmišljotina i nemojte mi postavljati ta glupa pitanja jesam li ja prevarant. Ja umirem za istinu, rekao nam je Emilio V. nakon što nam se, prilično uzrujan, javio na telefon sa, kako nam je rekao, sjevera Europe.

Muškarac je, kako doznajemo, ljetne mjesece provodio u Sloveniji i Istri, a zimske u Njemačkoj ili u Tajlandu. Među žrtvama navodno ima i žena iz Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina