Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Logični Barack Obama je kao Mr. Spock Bijele kuće

Predsjedniku SAD-a neki zamjeraju da je prevelik tehnokrat, da previše stremi dogovorima, da mu nedostaje osjećaja te da je bezuvjetno odan logici

24sata
Foto: 24sata
1 komentara

Zbog niza sličnosti sa Spockom iz Zvjezdanih staza, predsjednik SAD-a našao se pod udarom kritika konzervativaca jer je, kažu, prevelik tehnokrat, previše stremi dogovorima, nedostaje mu osjećaja, bezuvjetno je odan logici i ima neobične uši.
- Pomalo je neobično da je političar tako precizan i logičan. Po meni je usporedba sa Spockom kompliment Obami, ali i liku - rekao je Leonard Nimoy koji je godinama glumio Vulkanca. Sličnosti sa Spockom u zadnje su vrijeme mu počele zadavati probleme u Washingtonu jer mu konzervativci zamjeraju sporost u donošenju odluka posebno što se tiče nacionalne sigurnosti. Zbog znanstvenog plana, 'štreberi' smatraju da je otišao gdje još nijedan 'štreber' nije. Prije Bijele kuće, Obama je bio odvjetnik, pa sklonost znanosti nije dolazila do izražaja, no kao predsjednik, u svoj dom često zove stručnjake na razgovor o njihovom području znanosti. U listopadu je pozvao 150 školaraca na 'zvjezdanu zabavu' i postavio im 20 teleskopa da gledaju zvijezde kao i 3D projekciju svemira. Doveo je astronome, astronaute i dva nastavnika odjevena kao Isaac Newton i Galileo. Obama je u 10 mjeseci na čelu SAD-a obavio više znanstvenih turneja nego vojnih. Scenarist zadnjih Zvjezdanih staza, Roberto Orci, kaže da Obama ima Spockovu auru, smiren je i uvijek traži logično rješenje, piše AP. Obama će u utorak navečer predstaviti svoj novi plan za rat u Afganistanu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message