Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Lonac pun umjetnosti: Majstor sa sprejem uljepšava Rijeku

Sedam dana po osam sati rada trebalo je umjetniku Loncu da napravi mural posvećen i svojem ocu. Otac koji napeto izrađuje maketu broda povezan je s riječkom tradicijom brodogradnje

mutal
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
7 komentara

Nakon pumpajućeg srca kojim je Zagreb oduševio za Valentinovo, Lonac je u Rijeci, u Ružićevoj ulici, nedavno predstavio još jedan mural, ovaj put posvećen gradskoj tradiciji brodogradnje, ali i vlastitoj obiteljskoj priči.

- Mural ‘Pimplanje/Nitpicking’ prikazuje moga oca kako slaže maketu jedrenjaka. To mu je hobi od vojske, a nacrt za prvu nabavio je baš iz Rijeke - kaže Lonac, koji je oca prikazao pogleda apsolutno fokusiranog na jedan mali detalj koji izrađuje.
- Iza svakog Lončeva murala stoji precizno nijansiranje preko stotinu kantica spreja, uredno posloženih i presloženih, dakako, po tonovima. Sedam dana penjanja i spuštanja po ljestvama, i tako sedam do osam sati svaki dan opsesivnog nijansiranja, zaglađivanja... Saznajemo da Lonac nije jedini u obitelji koji tako pristupa radu - kaže kustosica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Nataša Šuković, u sklopu čijeg programa Spajalica je mural “Pimplanje” i nastao. Ranije ove godine zagrebački je umjetnik predstavio “Heartbeats”, srce koje pumpa krv, koji je postao viralan diljem svijeta. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message