News

Komentari 2

London: Policajci ljigavci dijelili fotke zaklanih sestara i sprdali se s njima. Sad idu u zatvor

London: Policajci ljigavci dijelili fotke zaklanih sestara i sprdali se s njima. Sad idu u zatvor

Dva engleska policajca koja fotografirala tijela sestara i na fotke lijepila svoje nakreveljene face dobila su dvije godine i devet mjeseci zatvora

Policajac Deniz Jeffer i njegov kolega Jamie Lewis fotografirali su tijela ubijenih sestara u parku u Londonu. Billi su na dužnosti. Fotke su dijelili preko WhatsAppa. Sestre su nazvali mrtvim ptičicama. Fotografije na koje su stavljali svoja nakreveljena lica slali su kolegama i kolegicama kojima su bili mentori i koje su trebali učiti kako se obavlja posao policajca. Sigurnost i povjerenje.

– Zatvor je jedina moguća kazna za ovo užasno i neobjašnjivo ponašanje policajaca – rekao je sudac Mark Lucraft te nadodao

– Policajci su pokazali kajanje, ali njihovi postupci su bili potpuno neukusni i potkopali su povjerenje javnosti u policiju.

Lewis i Jeffer osuđeni su na dvije godine i devet mjeseci zatvora.

Policajac Lewis jecao je dok je njegov odvjetnik govorio o štetnim učincima koje će presuda imati za njegovog malog sina.

- On je dobar otac svoje dvoje djece i pun je ljubavi - rekao je odvjetnik.

Lewis je prvu fotografiju tijela snimio u 4:36 ujutro i izbrisao ju u 9:45 ujutro. Drugu sliku na kojoj se vide tijela žrtava snimio je u 5:10 sati. Zatim je napravio screenshot slike i nadodao svoje lice ispred tijela. Poslao je sliku Jefferu, koji ju je onda proslijedio policajcu na mjestu događaja. Jeffer je zatim nastavio pokazivati slike još dvojici policajaca na mjestu događaja, uključujući i kolegici na probnom roku kojoj je trebao biti mentor. Kolegica je bila šokirana i zgađena. Majka ubijenih sestara Mina Smallman rekla je u izjavi u ponedjeljak da je zgrožena postupcima policajaca. Ponašanje je opisala kao izdaju katastrofalnih razmjera, prenosi Mirror.

– Bila sam užasnuta. Kakvi su to ljudi? Oni su se osjećali tako sigurno i nedodirljivo da su smatrali da imaju pravo fotografirati moju djecu. Ti su policajci dehumanizirali moju djecu! Da nije bilo anonimne dojave nikada ne bismo za to saznali – rekla je majka.

Policijski nazdornik primio je anonimnu dojavu o Lewisu 19. lipnja prošle godine. Uhićen je tri dana kasnije.

Pregledom mobitela policajaca utvrđeno je da su neprikladne slike podijeljene na WhatsApp-u. Jafferov odvjetnik je rekao da se policajac svim srcem ispričao i pokajao za svoje postupke.

– Jeffer priznaje da ne može ispraviti ovo pogrešno ponašanje. Nije prepoznao bol i patnju koje bi mogle biti uzrokovane tim činom – nastavio je odvjetnik.

Tužitelj je naveo da je Jeffer žrtve nazvao mrtvim pticama u grupnom razgovoru. Četiri fotografije napravio je osobnim mobitelom. Lewis je koristio ponižavajući i seksistički jezik i također je podijelio fotografije s mjesta zločina u WhatsApp grupi pod nazivom A Team. U grupi je bilo preko 40 policajaca.

– Potpuno ste iznevjerili javnost s vašim postupcima. Narušili ste privatnost dviju ubijenih žena. Djelovali ste bez imalo razmišljanja kakav utjecaj će to imati na žrtve, njihove obitelji pa i širu javnost – rekao je sudac.

Policajci su suspendirani s dužnosti nakon uhićenja 22. lipnja prošle godine.

Jeffer (47) i Lewis (33) priznali su krivnju za nedolično ponašanje dok su bili na javnoj dužnosti.

Sotonist tvrdio da je sklopio ugovor s vragom

Podsjećamo, Britaniju je prošle godine šokiralo ubojstvo dviju sestara u parku u Londonu prošle godine.

Danyal Hussein (19) ubio je sestre Bibuu Henry (46) i Nicole Smallman (27) u parku u Londonu 

Danyal, koji je, zbog ekstremističkih stavova i vezama s okultnim, bio u programu deradikalizacije, na suđenju je tvrdio da je sklopio pakt s vragom koji će mu, nakon što svakih šest mjeseci ubije šest žena, osigurati super jackpot na lotu od 321 milijun funti. 

Prišao je sestrama koje su slavile rođendan. Bibuu je ubo nožem osam puta, Nicole je imala brojne ozljede na što pokazuje da se žestoko borila. Nju je izbo 28 puta. 

Dobio je 35 godina zatvora.

Optužuju policiju

Majka i ostali članovi obitelji optužili su policiju da nije prikladno reagirala. Engleska ima alarm za nestale koji policija koristi kad je sigurna da bi u pitanju mogla biti otmica ili nešto gore. U tom slučaju mobiliziraju se sve raspoložive snage.

Toga dana nije bilo alarma. Majka tvrdi da je za to kriv inspektor koji je primio poziv. Kaže da je imao razne špekulacije gdje bi djevojke mogle biti, umjesto da je podigao sustav uzbune.

 

Najčitaniji članci