Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Lopovi koji su policiju izgurali s ceste dobili 18,9 god. zatvora

T. Žižak (22), M. Hadžić (26), D. Tošaj (28) i F. Brencinger (28) osuđeni su za dva razbojstva iz siječnja i veljače 2011. te za izbacivanje policijskog auta s ceste

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Banda razbojnika, koja je lani u Kašini opljačkala više od 700.000 kuna i izgurala policijski auto s ceste , nepravomoćno je osuđena 18,9 godina zatvora. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Vladimir Pavleković rekao je kako je " poštar Božo bio insajder te kako je prepad na njega u Ulici Vida Ročića bio samo predstava za javnost".

- Sve je bilo dogovoreno unaprijed, zaključilo je sudsko vijeće. Toni Žižak(22), Muhamed Hadžić(26), Danijel Tošaj (28) i Franc Brencinger (28) osuđeni su za dva razbojstva iz siječnja i veljače 2011. te za izbacivanje policijskog automobila s ceste. Naime, 10. ožujka u Kašini, kada su orobili kombi Hrvatskih pošta te pobjegli policijskim patrolama uskoro je stigla dojava o razbojstvu. Toni Žižak vozeći se u Audiju A 3 kroz Prepuštovec izgurao je s ceste policijsku patrolu. Za to i za razbojstva dobio je šest godina i pet mjeseci. U svojoj obrani rekao je: " Poštar Božo Crneković javljao je »Saletu« kad će ići velika pošiljka novca, a mi smo ga bez većih problema trebali uzeti poštarima". Muhamed Hadžić, koji je bio u dosluhu s poštarima i kompanjonima dojavljivao kad raznose veće količine novca, osuđen je na četiri godine zatvora. Danijel Tošaj dobio je četiri godine i sedam mjeseci, a Franc Brencinger, koji je prvi priznao što su sve zajedno učinili, tri godine i devet mjeseci zatvora.

Poštar Božo Crneković "slomio" se već na prvom svjedočenju kada je postalo jasno da su optuženi o njemu i njegovom privatnom životu znali gotovo sve. Žižak, Tošaj i Brencinger sve su priznali dok je Hadžić sve poricao.

- Hadžić je došao na ideju o suradnji s poštarima. I tog 10. ožujka ujutro dojavljivao je ostalima kada i kuda se kreće novčana pošiljka, zaključeno je u presudi.

Možda vas zanima i ovo:
Message