Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Lopovi su provalili u katedralu pomoću automobila - ovna

Iz riznice katedrale su odnijeli vrijedne liturgijske predmete poput kaleža i pokaznica. Lopovi su prerezali metalnu ogradu kako bi došli do dragocjenosti

2 komentara

Katedralu na jugozapadu Francuske, uvrštenu na UNESCO-ov popis svjetske baštine, opljačkali su u noći na ponedjeljak razbojnici koji su obili vrata katedrala pomoću debla koje su privezali na automobil, doznaje se od gradskih vlasti.

Po prvim rezultatima istrage, razbojnici su privezali deblo na automobil i obili bočna vrata na katedrali u Oloron-Sainte-Marieju (Pireneji-Atlantik), rekao je za AFP gradski čelnik Laurent Paris.

Iz riznice katedrale su odnijeli vrijedne liturgijske predmete poput kaleža i pokaznica. Lopovi su prerezali metalnu ogradu kako bi došli do dragocjenosti. 

"Šteta je velika", rekao je Laurent Paris. "Osim tržišne vrijednosti, ti predmeti imaju veliku povijesnu i kulturnu važnost za stanovnike" toga gradića.

Katedrala, turistički biser Bearna, pedesetak kilometara od španjolske granice, mjesto je koje posjećuju hodočasnici na Putu svetog Jakova koji završava u Santiago de Composteli. Od 1998. je na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message