Obavijesti

News

Komentari 29

Lorencin: 'Turistička sezona bit će bolja od prošlogodišnje'

Lorencin: 'Turistička sezona bit će bolja od prošlogodišnje'
1

Porast bukinga za Hrvatsku bilježi se u niz zemalja Europe kao i Sjevernoj Americi. Ministar turizma Lorencin očekuje nekoliko postotaka veći broj dolazaka i noćenja

VIDEO

S obzirom na trenutni interes turista i bukiranje očekujem kako će ova turistička sezona biti bolja nego prethodna. Teško je sada govoriti o brojkama ali vjerujem kako ćemo imati za nekoliko postotaka veći broj dolazaka i noćenja, rekao je ministar turizma u Vladi RH Darko Lorencin nakon sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koja je održana u Iloku. Jedan od razloga ministrovog optimizma je i činjenica što je pri kraju niz projekata koji će uskoro biti pušteni u rad, a što će podići kvalitetu ponude. U međuvremenu porast bukinga za Hrvatsku bilježi se u niz zemalja Europe kao i Sjevernoj Americi. Dodao je kako se za Uskrs ne treba očekivati značajnije turističke brojke.

– Uskrs ove godine rano pada pa je moguć čak i mali pad u odnosu na prošlu godinu. Još je hladno tako da će turisti odlučivati hoće li na malo svježeg morskog zraka ili će pak na zadnje ovogodišnje skijanje, rekao je Lorencin. Ministar se osvrnuo i na porast broja noćenja u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji je ostvaren u prva dva mjeseca ove godine.

– Ti rezultati nisu slučajnost već rezultat sinergije koju je omogućio program Hrvatska 365. Taj program nije samo promotivni alat, već način na koji treba funkcionirati destinacija. Dosad ostvareni rezultati su dokaz da istočna Slavonija i Srijem imaju što za ponuditi, a osobno smatram da je ovo jedna od destinacija s golemim potencijalom, rekao je Lorencin. Tijekom sjednice Vijeća direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić iznio je niz rezultata i pokazatelja istaknuvši kako mu je cilj ostvariti bolje rezultate od prošlogodišnjih.

- Hrvatska je do sada najčešće bila percipirana kao destinacija sunca i mora. Mi u Hrvatskoj znamo da i kontinent ima svoje jake adute, ali tu priču moramo ispričati i našim gostima, rekao je Ivičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"