News

Komentari 0

Loši uvjeti: Nove učionice smo napravili od školskog hodnika

Loši uvjeti: Nove učionice smo napravili od školskog hodnika

Ovo se mora mijenjati: Svaka četvrta škola treba obnovu, kažu nastavnici. Zbog manjka školskih dvorana i učionica djeca uče i vježbaju u nemogućim uvjetima

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Učenici Osnovne škole “Sveta Ana” u Osijeku konačno će imati nastavu samo u jednoj zemlji.

Kako bi smanjila troškove, ali i pogodovala učenicima i roditeljima, ravnateljica Osnovne škole “Sveta Ana” u Osijeku, prof. Emina Šinka, morala se pomučiti. Kako bi u potpunosti realizirala jednosmjensku nastavu nedostajale su joj dvije učionice jer je imala dva razredna odjeljenja “viška”.

- Naša škola je imala golemo predvorje, najveće od svih škola koje sam vidjela. U njemu obično organiziramo školske svečanosti. I kad je bilo puno učenika i roditelja, i dalje nam je bilo veliko. Stoga sam odlučila pregraditi ga i od njega napraviti dvije učionice. Naš osnivač se s time složio, stručni nadzor je to odobrio i Grad Osijek je platio radove koji zapravo nisu bili ni skupi ni komplicirani. Naime, iskoristili smo postojeće prozore i radijatore u hodniku te samo nadogradili tri zida, stavili vrata i opremu u razrede te dobili dva odjeljenja za 20-ak učenika. A i dalje imamo veliki hol za priredbe - kaže snalažljiva ravnateljica dodajući kako su se jednosmjenskoj nastavi najviše obradovali roditelji jer većini njih odgovara da im djeca idu prijepodne u školu, a da im poslijepodneva ostaju za izvanškolske aktivnosti ili, pak, izbornu nastavu koja je u školi planirana poslije 14 sati.

Najčitaniji članci