News

Komentari 57

Lošo: Presuda generalima bila bi blaža i da su ju pisali Srbi

Lošo: Presuda generalima bila bi blaža i da su ju pisali Srbi

Presuda generalima je presuda hrvatskoj državi. Sve je to zavjera britanske politike koja želi obnoviti Jugoslaviju, rekao je umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo

Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo izjavio je sinoć u Dnevniku 3 HRT-a kako se ne boji da će završiti na sudu zbog presuda generalima Gotovinu i Markaču. No istaknuo je kako se najviše boji za Hrvatsku jer je "ovo presuda hrvatskoj državi koja tvrdi da je nastala na zločinu i svaka druga interpretacija je pogrešna". 

- Nije slučajno da je presuda donesena 15. travnja. Jer je baš toga dana Pavelić došao u Zagreb - misli Lošo.

Dodaje kako je presudom našim generalima Haag dao legitimitet Krajini. 

- Uz dužno poštovanje prema predsjedniku Josipoviću, kad se govori o međunarodnom sukobu, to se ne odnosi na sukob sa Srbijom, nego na sukob s tom pokrajinom Krajinom, kako je oni nazivaju - kaže Lošo. 

- Presuda generalima je presuda hrvatskoj državi, a bila bi blaža da su je pisali Savo Štrbac i Srbi, sve je to zavjera britanske politike koja želi obnoviti Jugoslaviju - zaključio je u Dnevniku 3.

Umirovljeni admiral progovorio je i o sastanku na Brijunima na kojim je i sam sudjelovao. Kazao je kako u tim transkriptima nema ničeg spornog, već su Tuđmanove izjave izvučene iz konteksta. Domazet Lošo nije pokušao opovrgnuti da je u Oluji bilo zločina. On ističe kako se radilo o vojnoj operaciji u koju je bilo uključeno mnogo vojnika i koja se odvijala na velikom području koje je nemoguće kontrolirati.

Najčitaniji članci