Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Mještani su brzom reakcijom spasili izgubljenu srnu iz uvale

Stigli su gliserom, popeli se na kamen na kojem se srna sakrila, primili ju u ruku i vratili ju nazad na svoj gliser, nakon toga su ju zbrinuli kod veterinara. Tokom spašavanja srna je cviljela i tresla se od straha

Foto: čitatelj 24 sata
36 komentara

U petak negdje oko 8.30 vidjela sam par ušiju kako plivaju po vodi, nakon toga shvatila sam da je to srna, rekla nam je čitateljica koja je snimila video.

Ona je brzo pozvala 112, te su ovlaštene službe i mještani skočili u pomoć kako bi došli spasiti srnu iz uvale Svežanj u blizini Kostrene kraj Rijeke. Mještani su brzo stigli gliserom, popeli se na kamen na kojem se srna sakrila, primili ju u ruku i vratili ju nazad na svoj gliser. Čitavo vrijeme srnica je cviljela i ‘plakala’, kao da želi nazad svojoj mami.

Prema uputama veterinara, srna je propisno zbrinuta, te nakon što je ojačala i počela prihvaćati hranu, puštena je u svoje prirodno stanište.

Sa lovačkim društvima koja djeluju na našem području imamo dobru suradnju i sigurni smo da bi se i sada spremno odazvali i pomogli, no za to u ovom slučaju nije bilo ni vremena, ni potrebe, zahvaljujući brzoj intervenciji mještana, kazali su iz općine Kostrena. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message