Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
115 komentara

'Lovrić Merzel smo izbacili jer nam je nanijela političku štetu'

Ako neki član šteti ugledu stranke, onda ga možemo isključiti, i to smo učinili. Nismo se oko toga konzultirali s Iblerovim trgom, rekla je Kristina Ikić Baniček

Nikola Čutuk/Pixsell
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
115 komentara

Odluka o isključenju Marine Lovrić Merzel iz SDP-a je proizašla iz statutarne mogućnosti stranke koja kaže da ako neki član šteti ugledu stranke, onda ga možemo isključiti, i to smo učinili. Nismo se oko toga konzultirali s Iblerovim trgom, mi ne funkcioniramo na taj način, rekla je za Dnevnik 3 HRT-a Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska i predsjednica sisačkog SDP-a. 

Statut je vrlo jasan. Nismo je ranije mogli isključiti sve dok ona nije dala ostavku na sve stranačke dužnosti, kaže predsjednica sisačkog SDP-a

- Izbačena je jer je od početka cijelog slučaja nanijeta velika politička šteta SDP-u - kazala je Ikić Baniček. 

Na pitanje je li ranije trebala biti isključena, predsjednica sisačkog SDP-a je rekla: 'Statut je vrlo jasan. Nismo to mogli sve dok ona nije dala ostavku na sve stranačke dužnosti. Tek tada smo je mogli isključiti'. 

Priznaje da je jedna od velikih prevaga za donošenje odluke bilo novo proširenje istrage Uskoka protiv sisačke županice. 

Želimo poručiti da slučaj Merzel nije pravilo, već anomalija u SDP-u. Ne bježimo od odgovornosti, rekla je Ikić Baniček

- Još se ne zna ime kandidata ili kandidatkinje koje će voditi županijski SDP. Ali, želimo poručiti da slučaj Merzel nije pravilo, već anomalija u SDP-u. Ne bježimo od odgovornosti - rekla je Ikić Baniček. 

Dodaje kako ona nije kandidat jer za to sada nema vremena, budući da i ovako ima previše posla. 

No, postavilo se pitanje kako je moguće da Lovrić Merzel i dalje ostaje županica

- To je nedorečenost u ovom zakonodavnom okviru. Imamo još takvih slučajeva u Hrvatskoj. Mislim da je osobna stvar svakoga na koga se sumnja u bilo kakve inkriminirajuće radnje da podnese ostavku. Mi je na to ne možemo prisiliti - rekla je gradonačelnica Siska.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message